31. mar 2019.

SEEMO osudio pretnje N1 i Beti

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO), iz Beča, osudila je nedavne pretnje televiziji N1 i novinskoj agenciji Beta.

SEEMO osuđuje nedavne pretnje novinarima televizije N1 i glavnom uredniku novinske agencije Beta Draganu Janjiću, navela je ta organizacija.

Prethodno je Komitet za zaštitu novinara, nevladina organizacija sa sedištem u Njujorku, pozvala  srpske vlasti da preduzmu neophodne mere da obezbede bezbednost i sigurnost reportera i osoblja TV N1.

Zbog pritisaka na N1 oglasili su se i predstavnik za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Arlem Dezir,Fridom hausMeđunarodna federacija novinara, Evropska federacija novinara i Ambasada SAD u Srbiji.

Vlasnik televizije N1, Adria News iz Luksemburga, uputio je pisma na više od 130 adresa međunarodnih i nevladinih organizacija, medijskih asocijacija, kao i Evropske unije u kojem je zatražio zaštitu televizije N1 i njenih novinara od kampanje koju protiv N1 vode visoki državni, vladini i funkcioneri vladajuće koalicije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend