27. mar 2023.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu posetio Slavko Ćuruvija fondaciju: Niko ne treba da prođe nekažnjen za ubistvo

„Jasna odluka suda biće ujedno i snažna izjava protiv nekažnjivosti i predstavljaće svojevrsni bedem protiv mogućih budućih zločina nad novinarima”, poručio je povodom nastavka suđenja za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije šef Misije OEBS-a u Srbiji, ambasador Jan Bratu 

Ivana Stevanović, Perica Gunjić, Nataša Jovanović, Miroslav Janković i Jan Bratu u Slavko Ćuruvija fondaciji (foto: OEBS)

Šef misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, ambasador Jan Bratu, posetio je danas Slavko Ćuruvija fondaciju (SĆF), tokom koje je sa izvršnom dirketorkom SĆF Ivanom Stevanović i njenim saradnicima razgovarao o bezbednosti novinara, primeni Medijske strategije i detaljima o suđenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, koje se sutra nastavlja pred Apelacionim sudom u Beogradu.

„Kroz sudski postupak za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije sudi se zaostavštini sumornih 90-ih godina dvadesetog veka. Verodostojan zaključak, koji se zasniva na otvorenom i transparentnom pristupu dokazima i svedočenjima, ojačaće srpsko pravosuđe i poverenje građana u taj sistem. Jasna odluka suda biće ujedno i snažna izjava protiv nekažnjivosti i predstavljaće svojevrsni bedem protiv mogućih budućih zločina nad novinarima. Niko ne treba da prođe nekažnjeno za ubistvo“, rekao je ambasador Jan Bratu.

Ambasador Jan Bratu je pohvalio i aktivno učešće Slavko Ćuruvija fondacije u Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara, ističući saradnju medijske zajednice i državnih institucija kao preduslov za okončanje nekažnjivosti zločina nad novinarima.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend