01. feb 2022.

Simić: Sramno ponašanje prema srpskim medijima zbog Kurtijeve konferencije

Potpredsednik Srpske liste Igor Simic najoštrije je sinoć osudio "diskriminatorski odnos prema srpskim medijima", nakon što je objavljeno da nije bilo mesta za medije na srpskom jeziku na konferenciji održanoj posle sastanka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa izaslanicima SAD i EU, Gabrijelom Eskobarom i Miroslavom Lajčakom.

„Kakvo sramno ponašanje prema medijima koji izveštavaju na srpskom jeziku! Mada, to je ujedno i odraz poštovanja prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Najoštrije osuđujem diksriminatorski odnos prema srpskim medijima!“, napisao je Simić na Fejsbuku.

Simić je uz to podelio vest Kosovo onlajna, koji je objavio da na konferenciji nakon sastanka Kurtija sa izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, nije bilo mesta za medije na srpskom.

Kako navodi ovaj portal, na konferenciji za medije je prisustvovalo pet medija na albanskom, dok ostale, među kojima su bile tri medijske ekipe koje izveštavaju na srpskom, ljudi iz vladinog protokola nisu pustili zbog navodne epidemijske situacije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend