30. sep 2021.

Simo Spasić se nije pojavio na saslušanju u Tužilaštvu zbog pretnji upućenih novinaru „Južnih vesti“

Predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM Simo Spasić nije se pojavio na prvom saslušanju u niškom Tužilaštvu, zbog pretećih poruka koje je uputio novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu. Kako navode u Tužilaštvu, nemaju dokaze da je Spasić primio poziv, a više informacija imaće kada se koleginica koja vodi slučaj vrati iz izolacije.

Snimak ekrana, Jutjub (preuzeto sa juznevesti.com)

Spasić je propustio prvo saslušanje, a kada će biti sledeće u Tužilaštvu još nemaju informacije.

Šta se dešavalo proteklih meseci i koje poruke je prethodnih nedelja dobijao od predsednika Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM, Stankov je danas ispričao, a kako navodi nije ni očekivao da se Spasić pojavi nakon svega što se o njemu saznalo.

Uredno sam se odazvao pozivu na saslušanje. Tada sam i saznao da se Spasić nije pojavio, što vodeći se iskustvom iz procesa koji ima sa bivšim zaštitnikom građana Sašom Jankovićem, nije iznenađenje. Ponovio sam šta se sve dešavalo, podsetio na poruke koje sam dobijao prethodnih meseci. Verujem da će Tužilaštvo ceo proces do kraja sprovesti po zakonu – navodi Stankov.

Ovo su potvrdili i u OJT Niš uz konstataciju da nemaj povatnu informaciju da li je Spasić uopšte primio poziv na adresi na koju je poslat.

Podsetimo, Stankov je preteće poruke dobio nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a nakon teksta u Južnim vestima o prostorijama koje je Spasić dobio na korišćenje od Grada.

Slanje na kolac, žaljenje što u porodici nema ubijenih i želja za kupovinom sanduka prijavljeni su policiji, a Više tužilaštvo u Nišu je ovo delo kvalifikovalo kao krivično delo proganjanja

Inače, nekadašnji zaštitnik građana Saša Janković obavestio je nedavno javnost putem tvitera da je Prvi osnovni sud u Beogradu izdao poternicu i zahtev za prinudno dovođenje Sime Spasića, zbog neodazivanja na ročišta koje vodi sa Jankovićem.

1 komentar za: “Simo Spasić se nije pojavio na saslušanju u Tužilaštvu zbog pretnji upućenih novinaru „Južnih vesti“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend