15. mar 2019.

Simonović mi je tražio čoveka od poverenja

Policajac iz Grocke Vladimir Mihailović dao izjavu u tužilaštvu povodom optužbi da je unajmio Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka, da “mu reši problem sa novinarom”.

Mihailović detaljno ispričao i okrivio Simonovića kao nalogodavca, a NIN je imao uvid u njegov iskaz.

– Simonovićeva ćerka Jelena je kuma moje žene. Njih dve su u svakodnevnom kontaktu… Moja supruga je zaposlena u Opštini Grocka u kabinetu zamenika predsednika od 2012. godine – opisuje osumnjičeni policajac svoje poznanstvo sa Simonovićem. Zatim navodi kako mu je predsednik Opštine Grocka prišao na zabavi i tražio da se spali automobil Jovanovića.

– Meni je u jednom trenutku tokom proslave, kada smo ostali nasamo, prišao Simonović i pitao me da li mogu da mu pomognem jer ima neki problem sa Jovanović Milanom. Nije spomenuo da se radi o novinaru, niti sam ja znao o kome se radi, to sam posle saznao nakon što je zapaljena njegova kuća, što sam saznao od Igora Novakovića. Meni je Simonović rekao da pronađem neko lice u koje imam poverenja da opomene Jovanovića, te da je potrebno da mu se zapali automobil kao opomena. Meni je Simonović objašnjavao zašto mu je to potrebno, spominjao je nekakav sukob sa njim, ali mene to uopšte nije interesovalo tako da nisam zapamtio… Objasnio mi je ono što je meni bilo bitno da prenesem, a to je gde se nalazi kuća Jovanovića, da je u pitanju automobil „mercedes“ sive boje, te da je automobil parkiran u garaži u ulici… Simonović je u mene imao poverenja. Ja sam mu rekao da ću pokušati da pronađem osobu koja bi to mogla da učini – naveo je Mihailović.

On je zatim ispričao kako je angažovao Igora Novakovića, koga je znao odranije, a čuo je da se navodno „bavi zelenašenjem“, te je pretpostavio da će za neposrednog počinioca naći nekog iz kriminalne sredine.

– Rekao sam mu o čemu se radi, da je potrebno naći nekog ko će opomenuti Jovanovića tako što će mu zapaliti auto. Rekao mi je da će me obavestiti da li je nekog našao i koliko novca to lice traži… Posle nekoliko dana rekao mi je da je našao čoveka, nije mi rekao njegovo ime i da traži 1.000 evra. Meni je Simonović još na proslavi rekao da će za paljenje automobila dati 1.500 evra… Meni Novaković nije rekao kada će to lice zapaliti automobil. Saznao sam od Novakovića 12. ili 13. decembra. Poslao mi je poruku preko Vibera. Telefon sam resetovao tako da nije ostala poruka… Nisam imao s njim neposrednu telefonsku komunikaciju… Našli smo se ispred njegove kuće… Pitao me je kada ću mu dati novac, dao sam mu za 15 minuta u dvorištu moje kuće 1.000 evra – pričao je Mihailović u istrazi i objasnio da se kaje, tvrdeći da nije želeo da uzme novac.

– Nisam želeo da se ugrađujem u ovaj posao, nisam želeo nikakvu korist, za mene je jedini motiv – bio sam svestan pozicije koju ima Simonović u društvu, bio sam svestan njegove društvene moći – pa sam računao sa tim da mi može pomoći u mom životu i u životu moje porodice kazao je Mihailović.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend