15. mar 2019.

„Ubistvo je bilo državna stvar, odlučeno je u vrhu države“

Advokat Rajko Danilović ocenio je da je dokazana krivica optuženih za ubistvo urednika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, 1999. godine.

On smatra da je o tome odlučeno u vrhu države.

„Krivica je jasna sama po sebi. To je tužilac u završnoj reči i rekao. Najčuvaniji čovek u Srbiji 1999. godine bio je upravo Slavko Ćuruvija, koji je ubijen“, izjavio je u intervjuu za današnju „Politiku“ Danilović, koji je svojevremeno bio zastupnik Ćuruvijinog brata Jove, a zatim njegove životne saputnice Branke Prpe.

Izricanje presude za ubistvo Ćuruvije zakazano je za 5. april.

Upitan da li je istragu u nekim periodima kočilo i odsustvo političke volje da se slučaj rasvetli, Danilović je rekao:

„Naravno, uvek se postavlja pitanje političcke volje, jer se bez nje ništa ne može rešiti. Možda je ona imala nekog uticaja, ali ovde su objektivne stvari bile takve da su ubistvo organizovali neki delovi državnih organa, fokusirajući se na Ćuruviju, kao najvećeg neprijatelja, u situaciji kada nas je bombardovao NATO“.

Na pitanje ko su bili nalogodavci, on je dodao: „Verovatno Slobodan Milošević i Mira Marković. To je isti nalogodavac. Ubistvo Ćuruvije je bilo državna stvar o kojoj je odlučeno u vrhu države. To je političko ubistva par ekselans“.

Danilović je, takođe, ocenio da je tužilaštvo učinilo ogroman napor da celu stvar reši.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend