21. jul 2017.

Stefanović o Aranitoviću: Mislim da to lice nije redar SNS

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su identifikovane sve osobe koje su napale novinare i građane na skupu podrške Aleksandru Vučiću.

(foto: Flickr / Andrej Klizan)

Ti incidenti su se dogodili na dan kada je polagao zakletvu i preuzimao dužnost predsednika Srbije.

„Kada se završi krivični postupak, saslušaju svi svedoci, tužilaštvo odobrava izlazak u javnost sa svim činjenicama koje javnost treba da zna“, rekao je Stefanović novinarima u Vladi Srbije.

Upitan da li je član ekipe ubijenog Aleksandra Stankovića (Saleta Mutavog) za kojeg se sumnja da je bio narko-diler, Borko Aranitović toga dana bio redar Srpske napredne stranke na skupu, Stefanović je rekao: „Mislim da ovo lice nije bilo redar stranke“.

Dnevni listovi Danas i Kurir objavili su 13. juna fotografije za koje tvrde da dokazuju nasilje nad pristalicama opozicije i medijima ispred Skupštine Srbije u centru Beograda, na dan kada je predsednik Aleksandar Vučić polagao zakletvu.

Ta dva dnevnika objavila su na naslovnim stranama fotografije koje pokazuju nasilje nad pristalicom neformalne grupe „Protiv diktature“ Markom Radosavljevićem, novinarkom lista Danas Lidijom Valtner i Milutinom Markovićem, foto-reporterom.

Na fotografijama se vidi da ih sa skupa ispred Skupštine silom odvode krupni muškarci, kratke kose i s naočarima za sunce, a listovi tvrde da je policija prisustvovala, ali da nije reagovala.

To se desilo 31. maja, u centru Beograda, kada su pristalice opozicije pokušale da se okupe ispred Skupštine da bi protestovale zbog stupanja Vučića na dužnost predsednika, a na istom mestu se održavao miting podrške Srpske napredne stranke Vučiću.

Napad se dogodio u trenutku kada je novinarka lista Danas uzimala izjavu od jednog opozicionara.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend