06. apr 2022.

Strasti se ne smiruju: Žaklina Tatalović traži izvinjenje od Bojane Maljević

Današnja žustra rasprava na Tviteru između novinarke i voditeljke N1 Žakline Tatalović i glumice i producentkinje Bojane Maljević, dobila je svoj nastavak - Tatalović traži izvinjenje od Bojane Maljević.

Šta se dogodilo?

Glumica i producentkinja Bojana Maljević, nekada glasna kritičarka vlasti a sve češći kritičar opozicije, komentarisala je prenos izborne večeri na Tviteru, te je osula paljbu po novinarki N1 Žaklini Tatalović i ovoj televiziji, napisavši komentar – „Ugasite se“. Tatalović joj je odgovorila.

„U noći u kojoj RIK ne saopštava izborne rezultate nego odlazi da spava, novinarka N1 skreće fokus sa te teme i pita Vučića zašto je izlazio iz frižidera u kampanji? Pa ugasite se, stvarno“, napisala je Bojana Maljević na Tviteru.

Žaklina Tatalović, na koju se ovaj tvit odnosio, s obzirom na to da je ona novinarka koja je postavljala pitanja predsedniku Srbije i SNS, odgovorila joj je u komentarima.

„Ja sam ta novinarka N1, možete uvek da me tagujete rado ću sve i svakome pojasniti. Moje prvo pitanje bilo je o RIK-u ali niste slušali, pitanje o frižideru posmatrate površno, verovatno niste gledali film “Ne okreći se, Tigre” gde potpuno ogoljena priča o frižideru i pokazuje da su najsiromašniji građani najviše zastrašeni od onog ko izlazi iz frižidera, to je najveće poniženje, a ne fora ove kampanje, i žao mi je što to niste primetili… Sve što je bilo potrebno kao i svaki dan, ta novinarka pita i za razliku od vas se gleda oči u oči sa liderom SNS-a“, odgovorila je Tatalović.

„…I svim ostalim političarima bilo vlasti bilo opozicije. Da ste umeli bilo šta pokazali biste nam u Hit tvitu. Izvinite što postavljam pitanja koja se tiču cele Srbije, a ne samo kruga dvojke“, dodala je Žaklina Tatalović.

Potom je dodala još jedan komentar.

„I ne, nećemo se ugasiti i ne nećemo ignorisati i povlačiti se kao vi neki, naš posao je da budemo tu svaki dan i trpimo histerične aplauze isto kao i ove histerične besmislene napade“, dodala je ona.

Bojana Maljević je potom odgovorila, te se rasprava nastavila. 

„Slušala sam ja sve to Žaklina ali ti, eto misliš da nisi površna – pa čak nisi pročitala ni moj drugi tvit u nizu. Nisam imala razloga da te tagujem jer moja namera nije da se sa tobom raspravljam. Ako ne uviđaš svoju grešku u određenom trenutku – žao mi je“, napisala je Maljević.

Žaklina je ubrzo uzvratila.

„Videla sam, ali me je sramota da ti pišem da je odgovorio i dobio tri potpitanja za RIK, jer ne vredi, ako je greška što pitam kad imam priliku, a to je retko, OK, važno je da ništa ne zameraš ostalim novinarima koji ćute, a bilo ih je pedeset. Svaka čast za relativizaciju svega“, napisala je Tatalović.

Bojana Maljević je potpom pokušala da „smiri strasti“.

„I naravno da N1 ne treba da se ugasi i naravno da Žaklina može da misli da smo histerični svi koji kažemo da pitanje nije bilo na mestu. Može da misli i da smo glupi i ne razumemo metafore. Nego samo fore. Žao mi je ako sam te povredila Žaklina, nije mi to bila namera. Pozdrav“, napisala je Maljević.

Tatalović je odgovorila – nisam uvređena.

„Mene niste, ja trpim mnogo gore i opasnije stvari zbog svojih “besmislenih” pitanja koja nisu “u pravom momentu” od jednog tvita čiji je cilj da opljune celu N1 televiziju“, napisala je Tatalović.

Maljević kaže – nije tako.

„Naprotiv Žaklina. Nemoj taj spin. Nije mi cilj da opljunem celu N1, glupo je što to uopšte pišeš. Ni da opljunem tebe. Bila su pogrešna pitanja na pogrešnom mestu. Zato ostavimo sujete po strani, ti nastavi hrabro da radiš svoj posao, ja ću nastaviti od tebe da imam očekivanja“, napisala je Maljević.

„Samo Vi uputite izvinjenje N1 televiziji, a ja sam nebitna kao i moja pitanja, a i Vaša očekivanja“, zaključila je Tatalović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend