18. apr 2023.

„Tajkunski mediji koče investicije“: Brnabić opet o Danasu

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je jutros na TV Hepi, i ponovo se, umesto svojim poslom, bavila pisanjem nezavisnih medija. Uz mahanje naslovnicom Danasa, ponavljanjem standardnih fraza kako “tajkunski mediji u vlasništvu Šolaka” šire laži, klevete, napadaju predsednika i njegovu porodicu, ovog puta je dodala da radimo protiv interesa Srbije, odnosno kočimo investicije.

Foto: N1

Kako je navela, bilo je slučajeva kada je pisanje “tajkunskih medija”, nanelo štetu Republici Srbiji.

– Tajkunski mediji nije uvreda. Sporno je kada oni pišu laži koje neretko štete ugledu naše zemlje. Jedan primer je kada je tabloid Nova.rs “ekskluzivno saznao” da je Vučić odbio da potpiše i podrži teritorijalni integritet Ukrajine – navela je premijerka.

Kako je dodala, to je bila laž koju su potom preneli Danas i N1.

– I da li je to profesionalno novinarstvo? Ja mislim da nije i da imam obavezu to da kažem. Oni su znali da to nije istina, ali je prioritet bio napad na Aleksandra Vučića. Mislite da to nije video nijedan strani investitor, pozvao nas i rekao – nismo sigurni da li ćemo sada doći u Srbiju? Da, to nam je napravilo štetu. I onda smo morali da radimo dupli posao, da dokazujemo da to nije istina i nastavimo da radimo na privlačenju te investicije – rekla je Brnabić.

Ona se osvrnula i na naslovnicu Danasa, smatrajući da je to pokazatelj kako je ona počela da radi svoj posao.

– Evo i mene na naslovnoj strani Danasa, što znači da sam prema njihovom mišljenju počela da se bavim svojim poslom. Znači da i oni priznaju da moj posao jeste ukazivanje na širenje neistina iz određenih medija. Ponavljam, ja nikada nisam iznela nikakav kritički sud ili gušila slobodu govora. Ja sam samo zamolila moj tim da napravi analizu, prosto izbroji naslovne strane i vide koliko puta se Aleksandar Vučić spominje na naslovnim stranama, gde je ubedljivo pobedio Danas sa 85 odsto, a drugo mesto bio je tabloid Nova sa 77 procenata – navela je Brnabić.


K. Ž.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend