29. sep 2017.

Tribina o medijima: Vlast odbija da odgovara javnosti (Video)

Mediji koji govore da je sve dobro učestvuju u propasti zemlje, reč je o najobičnijem cinizmu, zaključak je sa tribine "Dozvola za mrak" u Pančevu posvećenoj medijskim slobodama u Srbiji.

U Srbiji su mediji osiromašeni i bačeni u blato, dok država odbija da radi svoj posao i odgovara javnosti, saopštili su učesnici tribine – Nedim Sejdinović, Svetlana Lukić, Dragan Janjić i Danica Vučenić.

Novinarka Pešćanika Svetlana Lukić smatra da je na delu skok u ništavilo, odnoso povratak u doba kada je aktuelni predsednik Aleksandar Vučić bio ministar informisanja, dok je Nedim Sejdinović NDNV istakao da je situacija najgora u lokalnim medijima.

Sejdinović je rekao da su mediji višestruko diskriminisani, pretnje smrću se ne procesuiraju, ekonomski pritisci su ogromni, a pod pritiskom su i firme koje se reklamiraju u „nepodobnim medijima“.

Dragan Janjić (BETA, NUNS) kaže da i reakcija na pisanje „šake jada“ nezavisnih medija pokazuje da se vlast plaši, ali da je vazno ići za onim što je ispravno.

„Mehanizmi za suprotstavljanje pritiscima su se pogasili posle smene režima. Sada će aktuelna vlast pokušati da vrati stare zakone i reguliše internet gde ima najviše slobode“, rekao je on.

Novinarka Danica Vučenić naglasila je da prvi put u Srbiji postoji situacija gde se mediji ostrvljuju jedni na druge i to kada se protiv kritičkih medija vlast bori kao da su političke stranke.

„Ili će nas biti ili nas neće biti, to će biti uskoro poznato“, poručila je Lukic.

1 komentar za: “Tribina o medijima: Vlast odbija da odgovara javnosti (Video)

  1. Zoran Ćirjaković

    Ja tebi vojvdo, ti meni seradare… Ili ti „drugi mrak“.

    29. сеп 2017. at 18:54

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend