14. maj 2021.

Tužilaštvo podnelo optužni predlog zbog napada na Daška Milinovića

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv tri osobe zbog napada na radijskog voditelja i novinara Daška Milinovića, saopšteno je danas.

Optužni predlog podnet je 13. maja protiv U. S. (1996) i N. K. (1997)  iz Surčina, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilašvu, i protiv M. E. (1990) iz Jakova zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje u podstrekavanju.

U saopštenju se navodi da je tužilaštvo nakon preduzetih dokaznih radnji podnelo predlog Osnovnom sudu u Novom Sadu.

„U navedenom optužnom aktu, tužilaštvo je za okrivljenog podstrekača i okrivljenog koji je oštećenom naneo lake telesne povrede predložilo izricanje maksimalne zakonom propisane kazne za krivično delo koje im se stavlja na teret u trajanju od po pet godina zatvora, te je stavilo predlog da se prema okrivljenima produži pritvor“, navodi se u saopštenju.

Milinović je napadnut 16. aprila ujutro prilikom odlaska na posao. Kako je ispričao, tom prilikom je poprskan suzavcem u oči, a dvojica mladića su ga napala šipkom.

On je kazao da se radi o napadu „fašista na antifašistu“.

Premijerka Ana Brnabić, Ministarstvo kulture, novinarska udruženja NUNS i NDNV i pojedine političke stranke osudile su napad na Milinovića.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend