20. jun 2023.

Uhapšen Simo Spasić zbog ugrožavanja sigurnosti Ivana Ivanovića

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, uhapšen je zbog ugrožavanja sigurnosti voditelja Ivana Ivanovića.

Snimak ekrana, N1

„Po nalogu tužioca Prvog osnovnog javnog tuzilastva u Beogradu zaduzenog za predmete u kojima su oštećeni novinari u saradnji sa PS Vračar dana 19.6.2023. godine lišen je slobode i zadržan u trajanju od 48 casova osumnjičeni S.S. zbog sumnje da je ponovio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti u odnosu na oštećenog novinara I.I“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Naime, krivični postupak za ranije upućene pretnje oštećenom novinaru I.I. tekao je redovnim putem, tako sto se okrivljeni S.S. branio sa slobode, ali nakon što je ponovo uputio pretnje oštećenom, po nalogu tužioca je zadržan, a dana 20.6.2023. godine je izneo odbranu pred tužiocem, nakon čega je sudu u odnosu na S.S. predložen pritvor zbog sumnje da će ponoviti krivično delo odnosno učiniti delo kojim preti, kaže tužilaštvo.

Sud je odredio pritvor osumnjičenom, a u daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoka oštećenog i prikupiti neophodne ostale materijalne dokaze, nakon čega će biti doneta konačna odluka.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend