05. avg 2022.

UNS i DNKiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen u onlajn izdanju Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.

“Bili smo u redakciji Radio Goraždevca kolega Damjan Portić, Darko Dimitrijević i ja, i u jednom trenutku Damjan mi je rekao da izađem, jer me zove Momir Bulatović. Izašao sam, i Bulatović mi je na telefonu pokazao vest koju smo pre toga objavili” kaže Milić Petrović za UNS.

“Rekao je imate sat vremena da izbrišete ovu vest“ u kojoj se on i ne pominje. Pitao sam ga zašto da izbrišemo vest, o čemu se radi. Odgovorio je „imate sat vremena da je izbrišete ili ću da polomim zube svima u redakciji” ističe Petrović.

Nakon toga Petrović je slučaj prijavio policiji i dao izjavu, a Bulatović je prema njegovim rečima sproveden u policijsku stanicu gde je nastavio da preti.

Pretnje su upućene zbog teksta objavljenog na portalu ovog medija “Multietnička peticija” za loše ponašanje albanskog policajca u Goraždevcu ili suspenziju komandira, ko na koga vrši uticaj?

UNS i DNKiM pozivaju da se hitno prestane sa pritiscima i pretnjama novinarima Radio Goraždevca, koji rade u teškim uslovima i da im se omogući nesmetano bavljenje novinarskim poslom.

UNS i DNKiM pozivaju i policiju, tužilaštvo i pravosudne organe da slučajeve napada na novinare rešavaju bez odugovlačenja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend