07. dec 2018.

UNS osuđuje pretnje uredniku lista „Dnevnik Mladenovački“ Milanu Jankoviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje koje je uredniku lista „Dnevnik Mladenovački“ Milanu Jankoviću na jučerašnjoj sednici Skupštine gradske opštine Mladenovac uputio pomoćnik predsednika opštine Mikan Mirosavić.

Kada se okrenuo da fotografiše glasanje za usvajanje zapisnika, kako je UNS-u rekao Janković, Mirosavić mu je rekao da „ga ne slika i da će sve da mu polupa“.

„Posle više od sat vremena od te pretnje krenuo sam iz sale. Prošao sam pored Mikana i izašao napolje. U holu sam čuo da je on krenuo za mnom. Nisam stao, niti se okretao, nastavio sam prema izlazu. Osim što je nastavio da me vređao, pretio mi je da će da me nađe i da me ubije“, rekao je UNS-u Janković, koji je, kako kaže, ovaj incident prijavio policiji.

Na pitanje UNS-a da li je pretio Jankoviću, Mirosavić je rekao da „neće da govorio o tome preko telefona, da mu nije zgodno zbog svega što se dešava“, a da će odgovoriti ako dođemo u opštinu.

UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend