29. jan 2019.

UNS: Pokrenuti postupak protiv Branka Ćirjakovića zbog pretnji novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva da pokrenu postupak protiv Branka Ćirjakovića zbog pretnji koje koje novinarima u Subotici upućuje putem društvenih mreža. Branko Ćirjaković, uz vređanje i psovke, na svom Fejsbuk profilu od septembra preti glavnom i odgovornom uredniku portala „Slobodna Subotica“ Branku Žujoviću. Branko Žujović za UNS je rekao da je pretnje prijavio policiji i da „pisanja Ćirjakovića shvata kao direktnu fizičku pretnju“. Kako je dodao, Ćirjakovića ne poznaje.

Podsetimo, UNS je sredinom januara osudio i pretnje koje je na Fejsbuku Ćirjaković upućivao novinaru „Subotičkih novina“ Milutinu Mitriću.

Branko Ćirjaković je, kako navodi na svojim profilima na društvenim mrežama, član „Narodnog Slobodarskog Pokreta, desničar, suverenista“.

UNS protestuje zbog jezika mržnje upućenog novinarima i ističe da je ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv.

[povezaneprice]

1 komentar za: “UNS: Pokrenuti postupak protiv Branka Ćirjakovića zbog pretnji novinarima

  1. Tomo

    Taj Ćirjaaković je sa ostalim siledžijama batina u rukama subotičkog gradonačelnika. Jedina Žujovićeva „krivica“ je što njegov sajt objavljuje činjenice koje bi subotički gradonačelnik (čupač grkljana) i njegova bratija da sakriju, kao na primer da gradonačelnik gradi višespratnice po crnogorskom primorju, da mu rodbina, kumovi i jarani vladaju gradom, da je grad ogrezao u korupciju, da se na divlje plaćaju stranačke pevaljke i zapošljavaju stranački kadrovi…

    29. јан 2019. at 19:02

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend