10. apr 2021.

UNS: Policija da otkrije ko je ispisao grafit protiv portala NS Uživo

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da policija što pre otkrije ko je ispisao preteći grafit na fasadi poslovne zgrade u Novom Sadu u kojoj se nalaze prostorije portala NS Uživo i ispita da li je reč o zastrašivanju novinara ovog portala.

Novinari portala NS Uživo juče ujutru su na zgradi u kojoj radi ova redakcija zatekli grafit sa pretećom porukom: „SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani“. Glavni i odgovorni urednik portal NS Uživo Nikola Bilić smatra da grafit predstavlja pritisak zbog istraživačkog rada portala NS Uživo.

„Pisali smo o malverzacijama, političarima, kriminalcima, ali nije normalno da se ikakav pritisak vrši zbog toga o čemu pišemo“, kaže za UNS Bilić, koji dodaje da je juče ovaj grafit prekrečen nakon što su kolege izvestile o ovom slučaju, te da će danas podneti krivičnu prijavu protiv NN lica i tražiti da im se dostave snimci nadzornih kamera.

UNS ističe da su pretnje koje mogu da ugroze bezbednost novinara nedopustive i očekuje da policija u ovom slučaju deluje efikasno.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend