02. okt 2021.

UNS: Policija da pronađe ko preti smrću autorima podkasta „Dobar, loš, zao“

Udruženje novinara Srbije (UNS) očekuje da policija u najkraćem roku otkrije ko su osobe koje prete smrću autorima podkasta "Dobar, loš, zao" Nenadu Kulačini i Marku Vidojkoviću

Autorima podkasta koji se emitue na portalu nova.rs stiglo je više pretnji od kojih su šest prijavili policiji.

„Mi na uvrede ne reagujemo jer smo svesni da svojim emisijama i nastupima proizvodimo neku vrstu reakcije. Međutim, ovo su sada ozbiljne pretnje. Pišu nam: `Sada je vreme svinjokolja`, `Spremili smo vam metak u čelo`, `Ostaćete bez jezika`“, rekao je Nenad Kulačin UNS-u i dodao da mu ovo deluje kao organizovana akcija.

„Pretnje su stizale sa naloga van Srbije- iz Austrije, Ciriha. Nikoga od tih koji prete ne poznajem, mada su mi dve ili tri pretnje stigle u inboks na društvenim mrežama“, rekao je Kulačin.

Marko Vidojković je UNS-u rekao da se oseća životno ugroženim.

„Smatram da je ova medijska kampanja koju doživljavamo disproporcionalna jednom potkastu. Samo je pitanje kada će neko kome je ovakvom kampanjom ispran mozak postati agresivan kada nas sretne na ulici.

Od gostovanja Vučića u `Hit tvitu` krenule su pojačane pretnje. I sve su mnogo gore od bilo čega što sam ja ikada izgovorio. Po savetu Reportera bez granica pritajili smo se, ne izlazimo i čekamo da prođe“, rekao je Vidojković.

UNS će pratiti sve prijavljene slučajeve napada i pretnji novinarima kroz rad Stalne radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara i Radne grupe za bezbednost novinara u kojima ima svoje predstavnike.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend