30. apr 2022.

UNS: Policija i Tužilaštvo da pronađu ko preti Isidori Kovačević

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje glavnoj i odgovornoj urednici Podrinskih Isidori Kovačević i traži da policija i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pronađu počinioca

Isidori Kovačević nepoznata osoba poslala je na lični Fejsbuk nalog uvrede i pretnje. Poruka je objavljena ispod fotografije na kojoj je  Aleksandar Peranović, funkcioner Srpske napredne stranke i direktor Fonda PIO u Šapcu na protestu u ovom gradu. Nepoznata osoba poručila je da „ne piše svašta“ i da će „da završi u ludnici“.

Isidora Kovačević kaže za UNS da je po savetu advokata prijavila policiji pretnje.

„U početku su sugerisali da se radi o uvredama, međutim, s obzirom na celu situaciju i psihičko maltretiranje kojem sam bila izložena, poruke koje sam dobila kvalifikovali su kao pretnje“, kaže Kovačević.

UNS podeća da su sredinom decembra u Šapcu osvanuli leci sa poternicom na kojima je pisalo da je Isidora Kovačević medijski pokrovitelj batinaša u ovom gradu.

UNS je osudio targetiranje novinarke i zahtevao da se utvrdi ko stoji iza letaka-poternica.

Prema saznanjima Isidore Kovačević, početkom februara bilo je napretka u istrazi, ali i dalje nema informacija da su pronađeni počinioci.

UNS podseća da je po članu 138 Krivičnog zakonika za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobi koja radi posao od javnog značaja u oblasti informisanja zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do pet godina.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend