04. feb 2022.

Urednica „Podrinskih“: Šabac je nebezbedan grad, primetan strah kod građana (VIDEO)

Urednica "Podrinskih" Isidora Kovačević izjavila je u emisiji N1 Studio Live da nema pomaka u slučaju njenog pojavljivanja na poternicama koje su lepljenje u Šapcu..

Kada su u pitanju poternice, dobila sam poziv pre dva dana da se javim u Osnovno javno tužilaštvo za nekih mesec dana kao svedok oštećenih, da bi bila saslušana, jer je pronađeno jedno lice. Iako stalno pričamo da je u ovoj akciji učestvovalo dvadesetak ljudi, saznali smo da je pronađeno samo jedno lice zbog dva krivična dela. To lice je trebalo da se sasluša pre mesec dana, ali je to odloženo“, rekla je Kovačević.

Dodaje da sem zvaničnog obaveštenja od javnog tužilaštva, ništa nije dobila o ovom slučaju, kao i da ne zna kakva će biti dalja procedura oko ovog slučaja.

„Niko me nije ni o čemu obavestio. Sve što saznajem je iz nekih privatnih izvora. Pokušavam da dobijem što više informacija, ali nadležni organi ovde zakazuju“, kaže ona.

Prema njenim rečima, situacija u Šapcu se dramatično promenila u prethodnih godinu dana. Podseća na nasilje koje se desilo prilikom ekološkog protesta i pokušaja blokade mosta 27. novembra.

„Svedoci smo konstatnog nasilja, pretnji i nanošenja teških telesnih povreda građanima Šapca koji nisu članovi stranaka niti aktivisti. Šabac je danas nebezbedan grad, zato što nadležni ne reaguju. Oni nerešavanjem slučajeva dozvoljavaju određenima da se ponašaju tako kako se ponašaju i da ugrožavaju bezbednost svih, a da neće snositi posledice. Primetna je velika doza straha kod građana“, istakla je Kovačević.

Ističe da je takva atmosfera doprinela da građani žive u kontantnom strahu na ulicama, ali i zbog toga šta će podeliti ili napisati na društvenim mrežama.

Ona je dodala da je pritisak kod zaposlenih najveći u javnim preduzećima, kao i da se prate njihove aktivnosti na mrežama.

Kovačević navodi da je u prethodnom periodu dobijala razne pretnje, a da je na tviteru dobila i pretnje smrću.

„Meni niko ne garamntuje sigurnost i bezbednost, osuđena sam na to da moram da vodim računa gde se i sa kim se krećem“, napomenula je ona.

Zbog teške finansijske situacije, ona je najavila prestanak izlaženja štampanog lista „Podrinske“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend