02. apr 2024.

Vanredno čišćenje Fejsbuka

Umesto prvoaprilske kolumne u kojoj bih nagađao na koje će nam načine Oskar prekratiti muke, pisaću o tome kako sam sproveo vanredno prolećno čišćenje Fejsbuka.

Kampanja protiv Dinka Gruhonjića svim raspoloživim sredstvima traje nesmanjenom žestinom, evo već dve nedelje. Pre neki dan se glavni krvolok i vođa fašističkih odreda, „Oskar“, lično pozabavio ovim slučajem.

Nije oprostio Dinku što ga je maltretirao, već još gore. Rekao je, parafraziram: „Sram te bilo Dinko što smo ti izvukli reči iz konteksta tako da te prikažemo kao ustašu, sram te bilo, ali ja ću te ipak braniti.“

Poznat je ovo manir glavnog krvoloka. NJegova čudovišta doživela su ovaj nastup kao zeleno svetlo za nastavak iživljavanja nad profesorom Gruhonjićem.

Šaka golobradih koljača blokirala je rad Filozofskog fakulteta u fašističkom osinjaku nekada poznatom kao Novi Sad, a pretnje Dinku stižu sa svih strana, uz izražajno Šešeljevo čitanje spiska svih nas „izdajnika“, koji smo stali u odbranu profesora.

Oduvek su mi bili smešni statusi na Fejsbuku „Ko je za SNS, neka se sam obriše“, jer mi osobito uživanje predstavlja lociranje i blokiranje izopačenih naprednjačkih i fašističkih glavudža.

Ovog puta, ipak, primenio sam taktiku sa početka pasusa i na Fejsbuk profilu i Fejsbuk stranici. Objava je glasila: „Prolećno čišćenje: ko je protiv Dinka Gruhonjića, da napusti ovu stranicu / ovaj profil“.

U poslednje vreme, zahvaljujući Fejsbukovom algoritmu, objave na ovoj buđavoj mreži jedva stižu do 400 naloga, čak i ako imate pedeset hiljada pratilaca.

Objava o „čišćenju“, međutim, na profilu je u trenutku pisanja ovog izveštaja, imala 575 lajkova, a na mojoj Fejsbuk stranici 1467 lajkova i domet do 20651 naloga. Bilo je svega 25 „smejavaca“, čije sam autore smesta blokirao.

Od 55056 naloga koji su moju Fejsbuk stranicu pratili pre objave, sada me prati 54814 naloga. Ostao sam bez 242 kretena, za sad, znači dok se kampanja čišćenja završi, biče ih oko 300.

Ovo uopšte nije loše. To znači da svega jedan posto onih koji su videli moju objavu podržava bezumnu siledžijski progon profesora Gruhonjića. To dokazuju i desetine komentara mojih pratilaca, oduševljenih i ohrabrenih ovom akcijom.

Na mom Fejsbuku nećete pronaći nijedan komentar protiv Dinka ili mene, pre svega zbog politike „počivaj u bloku“, koju revnosno sprovodim nad svakim ko imalo zatalasa, naročito kada je reč o ovakvima temama.

Lako je sa onima koji me nazivaju ustašom i otvoreno napušavaju, ali, verujte, podjednako je lako blokirati i one, koji vickasto napišu „A šta se desilo, jel može neko da me uputi, hehe“.

I na stranici i na profilu dobio sam nekoliko poruka u inboks od fašista, koje se sve, u skladu sa njihovim psihološkim profilom, svode na želju da im popušim ku.ac. Oni su samo bučni. Nas je više.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend