23. maj 2020.

Vesiću upućivan poziv da gostuje na N1

Zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić gostovao je na televiziji N1 i tako probio neobičnu medijsku blokadu koju su predstavnici vlasti sami sebi nametnuli. Međutim, Vesić je u emisiji 360 stepeni sa Branislavom Šovljanskim tvrdio da nikada ranije nije pozivan u emisije N1, a Srpska napredna stranka je najavila našoj televiziji da njeni predstavnici neće dolaziti na N1 na debate sa svim političkim partijama, već samo sa onima koje će učestvovati na izborima.

Postoje i takvi mediji, na kojima vladajuća stranka ne dobija prostor i nema pristup, tvrdio je zamenik gradonačelnika Beograda gostujući na N1.

Vesić: „Sami ste rekli da sam ja prvi put ovde na N1.“

Šovljanski: „Vi ste prvi put, ali ste isto dobijali pozive da gostujete.“

Vesić: „Ne. Vi ste me prvi pozvali u emisiju. Što se tiče emisija, vi ste me prvi zvali.“

Šovljanski: „Dobro, to nije tačno. Dobijali ste pozive da dođete.“

Vesić: „Ako hoćete da pričamo o mom odnosu i N1, mislim da vi niste sagovornik. Vaš urednik je sagovornik. Hajde to da ostavimo po strani.“

A upravo po evidenciji urednika, odnosno direktora programa Jugoslava Ćosića, Vesić je u udarnu emisiju, „Pressing“, pozivan redom 15. maja 2016, zatim 14. oktobra 2017, te 11. maja 2019.

Član Predsedništva SNS izneo je i tvrdnje da njegove stranačke kolege iz Šapca, niko nikada nije zvao da gostuju u emisijama televizije koju finansira grad Šabac.

Vesić: „Mogu vam reči da se na Televiziji Šabac, za poslednjih šest godina nijedan član, nijedan predstavnik Srpske napredne stranke nije pojavio.“

Na te tvrdnje odmah je reagovala poznata novinarka Antonela Riha.

„Kaže Vesić da se na TV Šabac za pet godina nije pojavio niko iz SNS. Pošto sam radila za tu TV 2016. i 2017, mogu da svedočim da sam nebrojeno puta zvala članove SNS u emisiju „Necenzurisano“ i nijednom nisu hteli da dođu. Za to vreme, Zelenović kao gradonačelnik je bio dva puta“, navela je Riha na Tviteru.

Riha konstatuje i da je preokret – odluka Srpske napredne stranke da u izbornoj kampanji njeni funkcioneri konačno gostuju u emisijama N1.

Do toga je došlo posle upornog insistiranja uredništva televizije. Međutim, kako je precizirala press služba SNS-a, predstavnici te stranke dolaziće u kampanji na duele samo sa političkim protivnicima koji su odlučili da izađu na izbore, ne i sa onima koji su se opredelili za bojkot.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend