26. dec 2017.

Više tužilaštvo prihvatilo prigovor napadnutih novinara

Više tužilaštvo u Beogradu prihvatilo je prigovore napadnutih novinara ispred Skupštine Srbije na dan inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, saznaje "Blic".

Foto: E-Stock / Darja Balšić

Sredinom novembra ove godine, Prvo osnovno tužilaštvo je odbacilo krivične prijave napadnutih novinara, uz objašnjenje da navodno nije pronađen osnov za krivično gonjenje. Međutim, kako „Blic“ saznaje, Više tužilaštvo je sada prihvatilo prigovor oštećenih i dalo nalog Prvom tužilaštvu kako da postupi.

Ispred Skupštine Srbije 31. maja napadnuta je novinarka lista „Danas“ Lidija Valtner, saradnik agencije Tanjug, novinarka Radio Beograda, kao i novinari „Insajdera“ i „Vajsa“, i jedan učesnik Protesta protiv diktature.

Kako piše list „Danas“, četiri meseca se čekalo na podatke iz MUP-a, jer napadi na novinare „Insajdera“ i „Vajsa“ nisu snimljeni.

Predstavnici vlasti su govorili da su za napade odgovorni „provokatori“, a po istraživanju KRIK-a, jedan od redara SNS-a koji je maltretirao i udaljavao građane i novinare sa protesta je Borko Aranitović, blizak grupi ljudi oko ubijenog vođe navijača Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

[povezaneprice]
Preuzeto sa: N1

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend