18. nov 2022.

Viši tužilac podneo prijavu protiv kolege iz DVT zbog incidenta u Palati pravde

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović podneo je 17. novembra prijavu disciplinskom tužiocu Državnog veća tužilaca (DVT) protiv Predraga Milovanovića, izbornog člana (DVT) i zamenika javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, jer se, kako se navodi, dan ranije na stepeništu u Palati pravde ponašao agresivno prema njemu, grubo ga uvredio i opsovao i to u prisustvu drugih kolega i stranaka, nakon čega je reagovala sudska straža.

Foto: Flickr / Goran Necin

Stefanović prijavom traži da se protiv Milovanovića pokrene postupak zbog teškog disciplinskog prekršaja Etičkog kodeksa javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je saopštilo da izdaje ovo saopštenje budući da je Milovanović, kako kažu, „nakon što je saznao da je protiv njega podneta disciplinska prijava, dostavio poluistinite informacije jednom portalu“.

U prijavi podnetoj DVT, Viši javni tužilac u Beogradu navodi da je do incidenta došlo u sredu, 16. novembra oko 10:15h, kada je na stepeništu u visini četvrtog sprata zgrade Palate pravde on razgovarao sa koleginicom, a Milovanović prošao pored njih, uopšte im se ne obrativši.

„Stefanović, koji je i predsednik strukovnog udruženja, čiji je član više godina bio i Milovanović, obratio mu se rečima ‘Dobar dan, kolega’, na šta je Milovanović odgovorio ‘Molim, zar tebi da kažem dobar dan?’. Potom je usledilo agresivno ponašanje Milovanovića, koji je nastavio da se iščuđava što se od njega očekuje da se javi Višem javnom tužiocu i bivšem dugogodišnjem saradniku u strukovnom udruženju, sve to u prisustvu drugih kolega i stranaka koje se kreću istim hodnikom. Na poziv Stefanovića, reagovao je sudski stražar, koji je Milovanovića poveo ka petom spratu, dok se on okretao u pravcu Stefanovića, obrativši mu se rečima ‘dosta mi je vas indijanaca, svi ste vi indijanci’, a potom ga je i opsovao“, ističu u saopštenju.

Dodaje se da je, zbog svega navedenog, Viši javni tužilac u Beogradu Etičkom odboru DVT radi upoznavanja dostavio disciplinsku prijavu protiv Milovanovića, članak koji je objavljen na pomenutom portalu, kao i izjave očevidaca događaja, ne bi li se, kako naglašavaju, „Etički odbor uverio o kakvom se pokušaju medijske manipulacije radi i u kojoj su meri navodi teksta kontradiktorni izjavama očevidaca“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend