21. okt 2019.

Vučić: Izmišljena afera o ocu ministra Nebojše Stefanovića i trgovini oružjem, on nema veze sa tim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je afera o Branku Stefanoviću, ocu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića  i o navodnoj korupciji sa fabrikom namenske industrije "Krušik" Valjevo i trgovini oružja, izmišljena. On je gostujući na TV Prva ocenio i da Aleksandar Obradović koji je u javnosti izneo podatke o poslovanju fabrike, ne može da bude uzbunjivač.

Foto: RTS scrrenshot

Vučić je rekao da deo opozicije izmišlja afere i da su „bahati prema svima koji žele drugačiju Srbiju“ a kao primer naveo slučaj uzbunjivača iz fabrike „Krušik“ Aleksandra Obradovića.

„Stefanovićev otac nema veze sa tim. Ne kažu da je bilo nelegalnih radnji već se govori samo o ceni, a nikakve veze nema to sa firmom Nebojše Stefanovića“, rekao je Vučić za TV Prva.

“ I to se tiče Jugoimport SDPR i nikakve veze nema sa firmom Stefanovića. To je firme jedan, dva, tri posto“, rekao je Vučić.

Za Aleksandra Obradovića koji je u javnost izneo podatke o tome, Vučić je rekao da Obradović po zakonu ne može da bude uzbunjivač.

“ Uzbunjivač može da bude samo onaj koji nešto prijavi državnom organu ili tužilaštvu, a on to nije učinio“, rekao je Vučić i dodao da je on to radio zbog nečeg drugog.

Aleksandar Obradović, radnik Krušika koji je medijima dostavio informacije o poslovima te firme sa izvozom oružja, uhapšen je pod optužbom za odavanje službene tajne. Uhapšen je tri dana nakon što je na međunarodnom portalu Arms voč objavljena informacija da je otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branko, umešan u trgovinu oružjem. On je u pritvoru proveo gotovo mesec dana. Za njegovo hapšenje i pritvaranje nije se, međutim, znalo duže od 20 dana. Prvi je ovu informaciju objavio NIN, a kasnije je za BIRN to potvrdio i njegov tadašnji advokat. Puštanje Obradovića, koga su okarakterisali uzbunjivačem, zatražila su odmah novinarska udruženja, a održani su i skupovi podrške ispred zgrade Centralnog zatvora u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na televiziji Prva, izjavio je „da opozicija vodi brutalnu kampanju protiv ljudi na vlasti, i da je unutar Srpske napredne stranke napravila kastu ili sektu koja ćuti, a da on neće da plaća reket nikome da ga ne napada“.

Povodom navoda predsednika Pokreta slobodnih građana Srbije Sergeja Trifunovića da mu je nuđen novac da bi bio konstruktivna opozicija SNS-u, rekao je između ostalog, da nadležni organi treba da odluče da li je bilo krivičnog dela.

Niko nije ponudio razgraničenje sa Kosovom

Predsednik Srbije je rekao da je kosovsko pitanje vraćeno na velika vrata ali da ne treba biti optimističan I misliti da su izgledi Srbije tu veliki.

On je rekao da Srbiji niko nije ponudio razgraničenje sa Kosovom, jer je za mnoge to pitanje završeno i Kosovo je nazavisno i nezavisno od Srbije.

Vučić je istakao da je kao pretnju razumeo izjavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija o tome da je prisustvo Srbije na severu Kosova za Prištinu najveći problem i dodao da vidi da Kosovo danas pravi greške kakve je Srbija pravila u vreme komunizma.

Govoreći o aferi trovanja glasačkim materijalom iz Srbije, Vučić je rekao da je to sve bila „budalaština i izmišljotina koja pokazuje nivo nervoze“, a da su infekcije bile broj glasova koje je osvojila Srpska lista i da li da se u vlast uključi stranka koju predvodi doskorašnji ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko nikada nije nudio razgraničenje ni podelu Kosova – jer je Kosovo „za zemlje EU i za SAD nezavisno“.

„Ljudima je najlakše da kažu mi smo protiv podele ili razgraničenja, a ja pitam ko nam je nudio. Niko nikada nam to nije nudio, na žalost, zato što je po njima Kosovo celovito, nezavisno. Tačka“, rekao je Vučić.

Izvor: Beta; N1;Tv Prva

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend