06. jul 2023.

„Vučić me spominje u svakom gostovanju“: Boško Savković za Danas o incidentima zbog kojih se obratio policiji

Boško Savković, novinar, pisac i marketinški stručnjak se u razmaku od mesec dana ponovo našao u policijskoj stanici. Ipak, za razliku od slučaja s početka juna, kada je bio uhapšen zbog nošenja transparenta sa lutkom Aleksandra Vučića, početkom jula je u stanicu u Rakovici otišao kako bi prijavio dva sumnjiva incidenta.

Kako se navodi u službenoj belešci koju je objavio N1, Savković je prijavio da ga najpre jedan čovek na semaforu udario kolima dok je bio na motoru, a potom i da su se dva muškarca motala oko njegovog automobila koji je bio parkiran u dvorištu kuće u kojoj živi.

Opisujući ove incidente, Savković za Danas ističe da dosta toga što je rekao policijskim službenicima nije ušlo u belešku.

Naime, govoreći o događajima koji su prethodili ovim incidentima Savković je ispričao koliko puta ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić spominjao u skorašnjim medijskim nastupima.

Podsetimo, Vučić je gostujući na televizijama Hepi i Pink spominjao Savkovića u podsmešljivom kontekstu.

Na Hepiju, odgovarajući na pitanje Milomira Marića da li je jak lider, Vučić je rekao: “Gde ja jak, kad će Boško Savković i ostali da preuzmu vlast kad me obese”.

Na Pinku, kod Jovane Jeremić je komentarišući lutku koja je bila okačena na transparent naveo da mu je “baš lepa glava” i da je “Boško Savković baš dobar umetnik koji nema hrabrosti da ga pogleda u oči”.

Savković je sve ovo ispričao u policijskoj stanici, dokumentujući snimcima pomenutih gostovanja. Ipak, to nije ušlo u zapisnik, jer je ocenjeno da nije relevantno za slučaj.

– Otkako se sve desilo, mene Vučić ne ispušta iz usta. To doživljavam kao direktno crtanje mete na čelu. Ja ne znam koliko ima ludaka kojima svašta može da padne na pamet kada čuju te izjave. To su sve razlozi zbog kojih se zaista osećam nebezbedno, kaže Savković.

Nakon ovih Vučićevih gostovanja usledila su dva incidenta. Opisujući prvi, Savković kaže da ga je muškarac u crnom automobilu udario dok je motorom čekao semafor.

– Dok čekam semafor, ja uvek držim motor van brzine. Da je bio u brzini ja bih od udarca odleteo. Ja sam se nakon udarca okrenuo i pogledao vozača koji je imao beziražajnu facu, gledao je pravo u mene. Međutim, pošto sam na uslovnoj, nisam mogao da reagujem ni na koji način, kaže Savković dodajući da ga za četrdeset godina koliko vozi motor nikada niko nije udario.

Nekoliko dana nakon toga, u dvorištu ispred kuće je primetio dva muškarca koji se motaju oko njegovog automobila. Ovo je kod njega probudilo sećanje na incident od pre pet godina kada je tokom servisa, otkrio da mu je neko odvrnuo svih pet šrafova na zadnjem levom točku.

Šrafovi su bili zavrnuti, ali je nekoliko dana kasnije ponovo otkrio da su bili odvrnuti, toliko da je mogao da ih skine rukom. Ovo je prijavio policiji, ali ta prijava nikada nije dobila svoj epilog.

Ovaj incident je ponovio u policijskoj stanici u Rakovici, ali i to je ocenjeno kao nebitno za slučaj.

Zbog svega navedenog, Savković je skeptičan da će ishod ove prijave biti išta drugačiji od prethodne.

Podsetimo, Boško Savković je zbog nošenja transaprenta na koji je nakratko bila okačena lutka Aleksandra Vučića bio uhapšen i optužen za krivično delo pozivanje na nasilno rušenje ustavnog uređenja. On je nakon nekoliko dana provedenih u pritvoru potpisao sporazum o priznavanju krivice, prihvatajući uslovnu kaznu.

 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend