22. mar 2019.

Vučić: Spreman sam da otvorim temu RTS, pristajem na dijalog sa građanima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da se otvori temu RTS i da pristaje na dijalog sa građanima, ali da ne želi da razgovara sa pojedinim opozicionim političarima.

On je novinarima, posle otvaranja međunarodne konferencije „20 godina nakon bombardovanja Jugoslavije – lekcije za evropsku bezbednost u 21. veku“, rekao da Srpska napredna stranka, čiji je predsednik, nije dovela nijednog novinara, niti postavila ijednog urednika u javnom servisu, prenosi FoNet.

Predsednik je izjavio i da je opozicija napravila katastrofalnu grešku neredima na protestima, za koje je rekao da su posledica besa, frustracije, nemoći i nedostatka političkog programa.

Vučić je novinarima u hotelu Metropol rekao da je na vlast došao legitimno, da mu je volja naroda dala legitimitet.

„Na vlast se dolazi izborima, demokratskim putem, a ne time što ćete da unosite testre i upadate nekome u prostorije“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, na protestu je bilo 687 ljudi, što nije beznačajan broj i dodao da je to za poštovanje i da sa njima treba da se razgovara.

„Hvala im (opoziciji) na tome što vole da viču, da se služe nasiljem, vidim da narod to ne podržava“, kazao je Vučić.

Vučić je rekao da ne beži od opozicije, jer je njemu, kako je kazao, savest čista, jer za razliku od njih nije ukrao ništa i nije fašista.

„Mi smaramo da je važno da se dijalog odigrava u parlamentu, za tu vrstu razgovora smo uvek spremni“, kazao je Vučić.

On je dodao da nemiri na protestima u subotu, 16. marta nisu pitanje za strane službe, već za domaće.

„Ne očekujem nasilje, ali ukoliko se dogodi – biće kažnjeno“

Pozivao sam ih da se ne iživljavaju nad novinarkama u desku RTS-a, već da uđu kod mene. Ali, nisu.

Vučić navodi da ne očekuje da će doći do nasilja ali da će ono svakako biti kažnjeno ukoliko se dogodi.

„Ne očekujem da se nasilje dogodi, ali ako se dogodi ono neće biti nekažnjeno“, rekao je Vučić i dodao da je pitanje da li u tim događajima ima elemenata krivičnog dela nešto na šta treba da odgovori tužilaštvo i da on time neće da se bavi.

On je rekao da samo želi da se bavi svojim poslom jer je nedelja pred nama veoma važna, s obzirom na to da će imati značajne razgovore sa investitorima, da će u nedelju 24. marta biti obeležena 20. godišnjica NATO agresije a da će vojna parada biti održana na Dan pobede – 9. maja.

„Gledao sam to dva dana i pozivao ih da se ne iživljavaju nad novinarkama u desku RTS-a, već da uđu kod mene. Ali, nisu. Tako da, kako bih vam rekao, ne mogu više… Imam mnogo posla i hoću time da se bavim. Svako da radi svoj posao, samo da ne bude nasilja. Ko ga počini – odgovaraće“, rekao je on.

Vučić je ocenio da će događaji u Beogradu uticati na turizam i investicije i mnoge druge stvari, ali da su predstavnici opozicije i do sada radili „mnogo gore stvari“.

1 komentar za: “Vučić: Spreman sam da otvorim temu RTS, pristajem na dijalog sa građanima

  1. mirjana

    prvo ukini sraman zakon o tv taksi da mora da placa i onaj ko nema televizor i onaj ko ima nula potrosnju na brojilo i naredi distribuciji da kad vide da je na racunu nula potrosnja automatski izbrisu stavku o tv preplati

    22. мар 2019. at 19:03

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend