28. jun 2020.

Vučićeva savetnica objavila na TV-u poruke novinarke Nova.rs

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević, optužila je Nova.rs da smo njenu izjavu izvukli iz konteksta i objavili samo deo prepiske. Poruke razmenjene sa novinarkom našeg portala objavljene su na režimskoj televiziji Studio B.

Suzana Vasiljević (snimak ekrana: Insajder YT)

Tačno je, kako je navela Vasiljević za Studio B, da ju je novinarka Nova.rs kontaktirala nakon što je objavljeno da su zaraženi visoki državni funkcioneri koji su bili na proslavi SNS, i da je postavila pitanje da li će se predsednik Srbije testirati, jer je pre samo nedelju dana bio u kontaktu sa svima koji su zaraženi.

Isto pitanje postavili smo i pres kabinetu premijerke, ministru Ivici Dačiću, ministru Rasimu Ljajiću. Samo nekoliko dana ranije kontaktirali smo i ministra Aleksandra Vulina i predsednicu Skupštine Maju Gojković. Niko od funkcionera, sem Suzane Vasiljević, nije se uvredio zbog legitimnog pitanja.

Odgovor na pitanje novinarke Nova.rs smo objavili, ostatak prepiske, odnosno pokušaj Suzane Vasiljević da započne raspravu nismo, jer ne sadrži informacije od javnog značaja već lažne insinuacije.

Nova.rs

Pošto je savetnici predsednika važno da se objavi cela prepiska, Nova.rs odlučila je da to uradi. Na kraju krajeva ta prepiska savršeno oslikava odnos predsednikovog kabineta prema novinarima.

Nova.rs

U Srbiji je prema zvaničnim podacima zaraženo više od 13.000 građana, i naravno da nije sramota biti zaražen, tu se slažemo sa Suzanom Vasiljević.

Međutim, sramota je da ispred podataka o broju zaraženih, testiranih i preminulih moramo da stavljamo “zvanično”, zato što ne možemo da stanemo iza informacija koje objavljuju državni organi. Jer su ih, kako je to pokazalo istraživanje BIRN-a, do juče lažirali.

Takođe, sramota je da se uz amin države organizuju događaji sa desetinama hiljada ljudi u trenutku kada epidemija nije utihnula.

Sramota je što je odnos srpskih funkcionera prema epidemiji nonšalantan. I sramota je to što su u svoju propagandu poverovali i oni, pa su slavili bez zaštite i poslali pogrešnu poruku građanima.

Ali svakako nije sramota što su zaraženi. Želimo im brz oporavak.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend