02. jun 2023.

Zbog neovlašćenog upada u dvorište, pravni tim N1 najavljuje podnošenje prijava

Pravni tim N1, zbog neovlašćenog upada u dvorište naše televizije, najavljuje podnošenje krivičnih prijava, kao i pokretanje drugih pravnih postupaka.

„Zapravo su ljudi okupljanjem ometali medijsku delatnost, odnosno ometali su proizvodnju programa koji se odvija u toj zgradi. Zaposleni se, koliko smo shvatili, nisu osećali bezbedno. Tako da je to neki vid pritiska na proizvodnju programa u neku ruku. Sa druge strane, već smo rekli, okupljali su se na mestu za koje nije predviđeno okupljanje i koje je protivno Zakonu o javnom okupljanju“, rekao je advokat Junajted grupe Miloš Stojković.

Nekoliko desetina građana u utorak je neovlašćeno ušlo u dvorište ispred N1 i satima ometalo rad novinara. U više navrata N1 je kontaktirao nadležne policijske službe, upozoravajući ih na situaciju u kojoj se nalazi, tražeći da okupljene isprate iz našeg dvorišta i zaštite zaposlene, ali je reakcija izostala.

N1 napominje da ovaj skup nije je bio prijavljen i da je održan na privatnom, zatvorenom posedu za koji je jasno da ne predstavlja javnu površinu, odnosno gde je zakonom izričito zabranjeno okupljanje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend