06. jun 2019.

Žig Info: Simonović podneo još dve tužbe protiv Matorčevića

Dragoljub Simonović, član Srpske napredne stranke i bivši predsednik GO Grocka podneo je još dve tužbe protiv glavnog i odgovornog urednika Žig Infa, Željka Matorčevića. Simonović u obe tužbe navodi da mu je objavljivanjem tekstova povređena "čast i ugled" i traži odštetu po 300 000 dinara, piše Žig info.

Naime, Simonović je tužio Željka Matorčevića zbog tekstova „ŠOJIĆ JE MALO DETE ZA OVOG GROČANSKOG NAPREDNjAKA A za lađu tunel iz kuće do Marine (FOTO)“ , kao i zbog teksta prenetog iz dnevnog lista „Kurir“ URNEBESNI NAPREDNjAK Gročanski Šojić kupuje belu lađu.

Simonović u obe tužbe negira postojanje vikendice na Srebrnom jezeru, kao i izgradnju Marine. Takođe sudu se oredstavlja da je u vremenu pisanja tekstova bio nosilac liste Srpske napredne stranke, te je to doprinelo još većem duševnom bolu.

Inače, tekst koji je objavio Žig Info su uradili Željko Matorčević i Milan Jovanović. Matorčević je pretučen u oktobru prošle godine, a Milanu Jovanoviću je u decembru iste godine zapaljena kuća. Napad na Matorčevića je još u istražnom postupku, dok je za paljenje kuće Jovanoviću započeto suđenje u kojem je kao nalogodavac označen upravo Dragoljub Simonović.

Drugi tekst zbog koga je tužen Matorčević jeste tekst Sanje Đurić iz Kurira koji se takođe odnosi na gradnju Marine na Srebrnom jezeru. Tekst je uredno potpisan i postavljen je link ka izvornom tekstu.

Simonović u tužbama navodi da je za tekstove saznao tek nedavno, međutim u poslatim prilozima, odnosno ištampanim tekstovima sa portala Žig Info jasno se vidi da su oni odštampani mnogo ranije. Naime, Žig Info je u januaru 2019. godine redizajnirao portal i proširio kapacitete servera. Nažalost, prilikom prelaska na novi server i redizajniranjem portala, fotografije kako naslovne, tako i u tekstovima nisu mogle da se prebace.

U optužnici koja je podignuta za paljenje kuće našem novinaru Jovanović, tužilac navodi Simonovićevo vlasništvo u kojem je navedena i vila na Srebrnom jezeru. Takođe, Simonović je 2016. godine na sednici GO Grocka priznao da poseduje sve što je Žig Info pisao ali je negirao da je do toga došao bilo kakvim nečastivim radnjama, već svojim radom. Ovu Simonovićevu izjavu su zabeležili naši novinari.

Simonović je do sada podneo šest tužbi protiv portala Žig Info. Jednu je podneo Višem sudu u Beogradu, dok je bio predsednik GO Grocke, a ostale nakon što je optužen kao nalogodavac za paljenje kuće novinara Jovanovića. Simonović, za sada, potražuje 2 400 000,00 dinara na osnovu tekstova objavljenih na portalu Žig Info.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend