11. nov 2021.

HND poziva nadležne da reagiraju na prijetnje Dragi Hedlu

Hrvatsko novinarsko društvo daje puno podršku svom članu i novinaru portala Telegram.hr Dragi Hedlu, kojem je danas tijekom obavljanja radnog zadatka prijetio Mario Žalac, suprug uhićene bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Incident se dogodio u Vinkovcima kada su policajci započeli pretragu dva automobila ispred kuće bivše ministrice. U tom se trenutku pojavio Mario Žalac i na novinare počeo vikati: „Hvala vam svima“, nakon čega se posebno obratio kolegi Hedlu riječima: „Gospodine Hedl, kako ste? Znam sve o vama, Hedl! Zapalite svijeću za Sisvete.“ Budući da mu to očito nije bilo dovoljno, krenuo je prema novinarima, ali ga je policija u tome spriječila.

HND osuđuje ovakvo ponašanje i još jednom poziva nadležne institucije da reagiraju na otvorene prijetnje našim kolegicama i kolegama. Drago Hedl je nagrađivani novinar i istaknuti član HND-a, a bivša ministrica uhićena je upravo zbog afere o kojoj je pisao Hedl i kolege s portala Telegram.hr.

Hrvatsko novinarsko društvo još jednom upozorava na atmosferu linča koja se stvara u društvu, a usmjerena je prema novinarima. Za nas je to neprihvatljivo te tražimo oštre sankcije za sve one koji verbalnim i fizičkim putem nasrću na naše kolege i kolegice, koji rade posao u interesu javnosti.

Za Izvršni odbor HND-a
Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend