08. jun 2021.

Janša odgovorio Dunji Mijatović: Širi lažne vesti, dobro je plaćena našim novcem

Slovenački premijer Janez Janša optužio je komesarku Saveta Evrope Dunju MIjatović za širenje "lažnih vesti" jer je u svom izveštaju kritikovala stanje medijskih sloboda u Sloveniji.  

„Žalosno, Dunja Mijatović je deo mreže lažnih vesti. Dobro je plaćena našim novcem,“ napisao je Janša u Tviter objavi na engleskom jeziku.

U svom izveštaju objavljenom prošle nedelje, Mijatović je slovenačku vladu pozvala da zaustavi pogoršanje situacije na delu medijskih sloboda i sloboda izražavanja.

U izveštaju koji je napravila nakon posete Sloveniji i razgovora s više visokih predstavnika, spomenula je kao probleme u Sloveniji uznemiravanje i zastrašivanje novinara, kao i tužbe protiv nekih od njih, upozorivši da neki postupci slovenačke vlade mogu narušiti nezavisnost, kredibilnost i financijsku stabilnost javnih medija.

Slovenački premijer Janša koji je po treći put došao na čelo vlade u ožujku lani, nakon što je prijašnja vlada odstupila, od samog početka, od samog početka svog mandata vodi svojevrsni verbalni rat s novinarima koje optužuje da djeluju u interesu „ekstremna“ ljevice, nastojeći izazvati pad vlade, a prigovaraju mu i „autoritaran“ stil, te pokušaje utjecaja na nezavisna državna tijela.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend