04. jun 2018.

Medved nazvao novinara Indexa i zaprijetio mu: U meni će se probuditi vojnički duh

Ministar branitelja Tomo Medved nazvao je novinara Indexa Vojislava Mazzocca i zaprijetio mu.

Medved je Mazzocca nazvao u nedjelju oko 14:45. Poziv je uslijedio niti 24 sata nakon što je Index objavio Mazzoccovu priču o uhljebljivanju ministrova sina u državnoj zaštitarskoj tvrtki AKD, koja je lani dobila posao zaštite Ministarstva branitelja.

„Hoćete da uđemo vi i ja u ring? Ako hoćete ući ćemo u ring“, rekao je Medved novinaru Indexa, pa zaprijetio: „Budete li mi se još dirali u sina, u meni će se probuditi vojnički duh“.

Potom je novinara Indexa upitao: „Hoćete li da sljedećeg tjedna objavim priopćenje u kojem ću objaviti kako ste došli u Ministarstvo branitelja, po kojem natječaju i koliko ste novaca dobili?“

Mazzocco, koji je u Ministarstvu branitelja radio oko godinu i pol dana, prvo kao civilni ročnik a potom još par mjeseci u odjelu za psihosocijalnu pomoć, rekao je Medvedu da je ponosan na sve što je radio u Ministarstvu branitelja i da slobodno objavi što hoće, kad je došao i koliko je novaca dobio za svoj rad.

Medved je u telefonskom razgovoru Mazzoccu rekao da će podatke o novinaru Indexa objaviti ne kao Tomo Medved, nego kao Ministarstvo branitelja.

Medvedova prijetnja prijavljena je policiji

„Imam punu ladicu predmeta i znam s kim ste radili i za koga radili. Kome služite, gospodine Mazzocco? Kome služite?“, rekao je Medved novinaru Indexa.

Vojislav Mazzocco je prijetnju ministra Medveda prijavio zagrebačkoj policiji.

Upite o Medvedovoj prijetnji poslali smo na adrese vlade, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva branitelja, a njihove odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend