16. jun 2021.

Urednica N1 Slovenija: Veliki dan, zemlja bogatija za nezavisni medij

Glavna i odgovorna urednica N1 Slovenija Katja Šeruga izjavila je u emisiji N1 Studio Live da je otvaranjem portala N1 u Ljubljani Slovenija postala bogatija za profesionalni, nezavisni i objektivni medij, a da su građani su dobili novi relevantan i referentan izvor informisanja. Podsetimo, portal je pokrenula United Media, vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi.

„Za Sloveniju je danas veliki dan. Zemlja je bogatija za nezavisni medij, jer iza brenda N1 stoji kredibilno i profesionalno novinarstvo. I sudeći po odzivu, to je Sloveniji jako trebalo. Na portalu N1.si će čitaoci moći da vide sve relevantne novinarske priče, ko je rekorder, odnosno rekorderka u primanju ‘korona dodatka’ u vreme epidemije, a to je bila ‘desna ruka’ bivšeg ministra zdravlja, koja je za maj 2020. godine primila bruto 10.500 evra, a ta plata je više nego dvostruko veća od slovenačkog predsednika vlade“, kazala je Šeruga.

Prema njenim rečima, ovde se radi o otkrivenom problemu u administrativnom sistemu, i dodaje da će se i nadalje baviti ovom, i mnogim drugim zanimljivim temama.

Ona je govoreći o proglašenju kraja epidemije koronavirusa u Sloveniji, objasnila da se radi o „pravnom kraju“ epidemije, odnosno da se određene bezbednosno službe vraćaju u normalan način funkcionisanja, kao i da je došao kraj korona dodatku, novčanom bonusu, koji su u Sloveniji primali zaposleni u određenim zdravstvenim službama. Kako objašnjava Šeruga, ovi dodaci su praktično značili povećanje plate i do 25 odsto.

Ona objašnjava da u Sloveniji ostaju određene epidemiološke mere, kao što su obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru, kao i da na javnim manifestacijama kapaciteti mogu biti ispunjeni do 75 odsto.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend