14. maj 2020.

Advokat: Netačna informacija da je na ročištu rečeno da TV N1 nije medij

Slobodna televizija, iza koje stoji Udruženje Dosta je Bilo - RESTART, a čiji je zakonski zastupnik Saša Radulović, predsednik pokreta Dosta je bilo, zajedno sa dnevnim listom Kurir, optužila je pravni tim SBB da su na sudu izjavili da TV N1 nije medij. Oni su preneli da se to dogodilo na pripremnom ročištu po tužbi Slobodne televizije protiv SBB, te da su advokati rekli da N1 "nije pružalac medijske usluge". Povodom ove tvrdnje advokati kažu da na pomenutom ročištu, što može i da se vidi u zapisniku, takva tvrdnja nije izrečena.

„Ta informacija je u potpunosti netačna, ne odgovara činjenicama ni u zapisnicima ni u spisima predmeta na ročištu na koje se advokat poziva. Naime, Slobodna TV je tužila pravno lice koje nije vlasnik N1 niti je u pitanju emiter, drugim rečima N1 u ovom postupku ni na koji način ne učestvuje. Ono što mogu da pretpostavim je da je tužilac zapravo pomešao koga želi da tuži“, rekao je advokat Miloš Stojković koji zastupa N1.

On dodaje da odgovorno tvrdi da nijedan od avokata koji je bio na ročištu nije ni jednom svojom rečenicom izjavio da N1 nije mediji.

„Ponavljam, N1 nije ni učesnik u konkretnom postupku oko koga se cela ova priča pokrenula. N1 ima dozvolu Luksemburškog regulatornog tela da u Srbiji posluje potpuno u skladu sa propisima koji se odnose na pružanje usluge prekogranične TV, što je sve u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, kao i međunarodnim konvencijama koje je Srbija potpisala i ratfikovala“, napominje Stojković.


Video prilog N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend