16. jun 2021.

Coraxu povodom 88. rođendana uručena počasna članska karta

„Ovo je sve za mene jedno iznenađenje, da će biti promocija mog rođendana. Spremio sam samo prvu i poslednju rečenicu, a vi ćete ono sve drugo da umetnete. Prva rečenica je ‘drugovi i drugarice’, a druga je ‘smrt fašizmu, sloboda narodu’“, rekao je Predrag Koraksić Corax na uručenju počasne članske karte.

Naime, danas je u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije bio upriličen svečani događaj, u organizaciji NUNS-a i Pokreta Novi optimizam, povodom 88. rođendana karikaturiste Coraxa.

Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a, rekao je da je „naše udruženje ponosno što je on njihov član“.

„On je svih ovih godina čuvar naše zdrave pameti, i sa godinama on ne posustaje, te je zaista svako jutro, kada vidite Coraxovu karikaturu, neka vrsta ohrabrenja za sve nas, da nismo usamljeni, da jedan čovek koji prošao toliko toga, i koji ima ogromno iskustvo i znanje, i dalje drži taj tempo, koji je svakodnevni. I dalje ne odustaje od borbe za građansku i pristojnu Srbiju, u kojoj će nacionalizam, šovinizam, ksenofobija, i sve ono što je na udaru njegovog pera – konačno otići u zapećak“, istakao je Bodrožić.

Branislav Guta Grubački, osnivač Novog optimizma, kaže da ga često pitaju kada će mlade da promoviše.

„Neka su moje ove dede u formi, i ja sam srećan zbog toga. Imao sam prilike da uočim veliku Coraxovu popularnost u Srbiji. Ljudi čitaju ‘Danas’, da prvo vide šta je on nacrtao, pa tek onda kreću na vesti. Možda je ipak ta karikatura ono što pravi malu istoriju“, rekao je Grubački.

Samom događju su prisustovali mediji, ali i istaknute ličnosti kao što su Ljubodrag Stojadinović, Dragoljub Bakić, Aleksandar Jovanović Ćuta…

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend