16. jun 2021.

Raspisan konkurs za Godišnju medijsku nagradu na temu borbe protiv diskriminacije

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Misije OEBS u Srbiji, povodom Međunarodnog dana tolerancije, danas je raspisao Godišnju medijsku nagradu za najbolje tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije.

Cilj konkursa je medijsko promovisanje vrednosti kao što su ravnopravnost, tolerancija, zatim suzbijanje predrasuda i stereotipa prema manjinskim, marginalizovanim i ugroženim grupama, kao i podizanje vidljivosti institucije poverenika.

Pravo na učešće na konkursu imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija registrovanih u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge na temu konkursa od 1. januara do 1. septembra 2021. godine.

Iz iste medijske kuće može da učestvuje više novinara i novinarki, ali samo sa po jednim prilogom/tekstom. Takođe, novinari i novinarke koji su nagrađivani prethodne dve godine, ne mogu konkurisati za nagrade u 2021.

Medijske tekstove i priloge potrebno je poslati do 1. septembra 2021. godine na poverenik@ravnopravnost.gov.rs.

Najbolji medijski prilozi i imena autora i autorki biće proglašeni na konferenciji 16. novembra 2021. godine, a potom će biti objavljeni na sajtu i fejsbuk stranici poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS u Srbiji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend