03. nov 2022.

In memoriam: Mirjana Kalinić (1960 – 2022)

Nakon duge i teške bolesti juče je u 63. godini preminula Mirjana Kalinić, novinarka i dugogodišnja članica Sekretarijata i organa Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu radila je prvo šest godina kao novinarka Radija Stara Pazova, da bi 1993. godine prešla u Borbu, kao dopisnica iz Vojvodine, a potom je nastavila rad u Našoj borbi u političkoj redakciji.

Nakon gašenja Naše borbe prešla je u NUNS, gde je u naredne skoro dve decenije radila mnoge poslove: od administrativnih, do novinarskih, pišući vesti, izveštaje i istraživanja za Dosije i sajt NUNS-a, a istovremeno je sarađivala sa nekoliko listova (Nezavisni, Blic press, Srpska reč, Bulevar…).

Mnogi članovi NUNS-a su je upoznali jer ih je primila u članstvo ili im produžavala člansku kartu i verujemo da pamte Miru kao i mi iz Sekretarijata i organa NUNS-a, kao otvorenu i komunikativnu koleginicu, vrednu i odgovornu saradnicu, i plemenitu i solidarnu prijateljicu.

Hvala joj za godine rada koje je uložila da naše udruženje opstane i razvija se, i hvala joj za dobrotu, podršku i razumevanje koje je nesebično davala.

Mirjana Kalinić biće sahranjena sutra (sreda), u 13 sati (izjavljivanje saučešća porodici je od 12:00) na Novom groblju u Novoj Pazovi.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend