19. okt 2020.

IREX najavljuje: Onlajn konferencija “Od koga zavise nezavisni mediji?”

U okviru kampanje “Podrži medije – Nezavisni mediji zavise od tebe”, koja je pokrenuta pre dva meseca sa ciljem jačanja saradnje između građana i nezavisnih medija, IREX organizuje u utorak, 20. oktobra, sa početkom u 12 sati, onlajn konferenciju “Od koga zavise nezavisni mediji?”.

OnLine Talk će okupiti medijske stručnjake, novinare i urednike nezavisnih medija koji će podeliti sa publikom svoje stavove o poziciji nezavisnih medija, pritiscima sa kojima se suočavaju, modelima finansiranja, kao i o tome zašto su nezavisni mediji i građani Srbije direktno usmereni jedni na druge.

Učesnici konferencije biće Lana Avakumović (Talas.rs), Jelena Vasić (KRIK), Natalija Jakovljević (Magločistač), Bojan Cvejić (Danas) i NorbertŠinković (Nezavisno društvo novinara Vojvodine), a čuće se i stavovi Slobodana Georgieva, direktor Newsmax Adria, Ljubice Gojgić, novinarke Radio-televizije Vojvodine, Dušana Mašića iz servisa BBC na srpskom, Daška i Mlađe, autori podkasta “Alarm”.

Sagovornici Jelene Obućine (Newsmax Adria), koja će voditi ovu konferenciju, pokušaće da odgovore na najvažnije pitanje: ako kvalitetna i pravovremena informacija ima svoju vrednost, da li je i zašto je sporno da ima i svoju cenu? Ko tu cenu plaća i ko bi trebalo da je plaća: vlast, oglašivači, donatori i/ili građani?

OnLine Talk “Od koga zavise nezavisni mediji?” možete pratiti putem Facebook Live stream-a na stranici kampanje “Podrži medije” https://www.facebook.com/podrzimedije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend