19. apr 2017.

Izborna Skupština UNS-a 6. i 7. maja

Izborna Skupština Udruženja novinara Srbije (UNS) biće održana 6. i 7. maja u Ivanjici. Na Skupštini će biti razmatran Izveštaj o četvorogodišnjem radu UNS-a i izabrano rukovodstvo za naredni mandat. U skladu sa Statutom UNS-a, redovna Skupština je sazvana 60 dana pre održavanja, a predlozi kandidata za organe UNS-a – Predsednika, Upravu, Sud časti i Nadzorni odbor, podneti su u roku od 20 dana od dana objavljivanja Odluke o raspisivanju izbora.

Kandidaciona komisija utvrdila je danas liste kandidata za organe UNS-a, koji će biti birani na Izbornoj skupštini. Komisija je konstatovala da su za 40 mesta u Upravi pristigle 43 uredne kandidature, za pet mesta u Nadzornom odboru pet kandidatura, a za pet mesta u Sudu časti šest kandidatura koje ispunjavaju Statutom propisane uslove.

Za predsednika UNS-a pristigla je jedna kandidatura. Dosadašnjeg člana Uprave UNS-a Vladimira Radomirovića za predsednika je kandidovalo 53 potpisnika – redovna člana UNS-a. Molimo vas da biografiju kolege Radomirovića i ostalih kandidovanih za organe UNS-a pogledate u prilogu.

Redovni članovi UNS-a na objavljene kandidature mogu podneti prigovor Kandidacionoj komisiji u roku od 10 dana od njihovog objavljivanja (zaključno sa 28. aprilom 2017. godine) elektronskom poštom na mejl press@uns.org.rs. Rok za rešavanje po podnetim prigovorima je tri dana.

Po Statutu UNS-a, uslov da kandidatura bude ispravna je da kandidat za predsednika ima najmanje 50 potpisa redovnih članova UNS-a, da je saglasan sa kandidaturom i da postoji obrazloženi predlog kandidature. Za članove Uprave, Nadzornog odbora i Suda časti UNS-a, pored saglasnosti kandidata i obrazloženog predloga, neophodno je najmanje 10 potpisa redovnih članova, osim za kandidate za Upravu koje predlaže aktuelni sastav Uprave.

Pravo glasa na Skupštini imaju koleginice i kolege sa statusom redovnog člana i overenom legitimacijom za 2016. ili 2017. godinu. Pridruženi i pripravni članovi UNS-a mogu učestovati u radu Skupštine, ali nemaju pravo da biraju i da budu birani u organe UNS-a.

Članovi UNS-a koji žele da učestvuju na Skupštini treba da se prijave koleginici Snežani Bradić iz Sekretarijata UNS-a na mejl press@uns.org.rs ili telefon 011 32 36 337 za rezervaciju prevoza i prenoćišta; za prijave iz Vojvodine koleginici Ljiljani Remecki iz kancelarije u Novom Sadu na mejl uns-dnv@eunet.rs ili telefon 021 520 448, a za prijave sa Kosova i Metohije koleginici Marijani Simić na mejl marijana_kosovo@yahoo.com ili na telefon 064 450 33 95.

Iz Beograda, Novog Sada i Gračanice obezbeđen je prevoz autobusom i kombijem.

Udruženje snosi troškove prevoza i smeštaja samo za redovne članove.

Rok za prijavu učešća je 28. april 2017. godine do 12 sati. Prijave koje stignu posle ovog roka neće biti uvažene.

Svi učesnici Skupštine obavezno treba da ponesu novinarsku legitimaciju UNS-a. Na Skupštini će biti moguće uplatiti članarinu i overiti legitimaciju za 2017. godinu.

Pogledajte u prilogu Poziv na Izbornu skupštinu sa Predlogom dnevnog reda i satnicom Skupštine.

Poziv na Izbornu skupštinu sa Predlogom dnevnog reda i satnicom Skupštine

[povezaneprice]

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje definisan je Zakonom o javnom informisanju, koji u članu 38. kaže: „Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.

Send this to a friend