15. mar 2019.

Kesić: Glupost, laž, g*vna, zlo, to je naš repromaterijal, mi smo đubretari

Novinar i autor satirične emisije "24 minuta" Zoran Kesić izjavio je da radi prilično slobodno sve ove godine, ali da je vrlo verovatno i da opstaje u "ovoj medijskoj pustoši" zbog toga da bi vlast imala alibi.

„Tema naše emisije nije da ističemo ono što mislimo da je dobro i pozitivno, i opet kažem nažalost, tema naše emisije već šest godina jesu glupost, laž, g*vna, zlo, to je naš repromaterijal, mi smo đubretari“, rekao je Kesić u intervjuu za nedeljnik „Vreme“.

Kesić je kazao da za njega nije opcija da kaže: „Ne, mi više nećemo biti alibi, iako znamo da smo pošteno radili šest godina, sada ćemo prestati da radimo, evo nismo više alibi, sada smo heroji“.

„Za mene to nije opcija. Hoću do zadnjeg sekunda da govorim ono što hoću da govorim, a kad me neko bude šutnuo nogom u guzicu, onda ću da nađem drugu opciju gde mogu da govorim. Nemam nikakvih dugoročnih planova, samo znam da nema teoretske šanse da se odreknem mogućnosti da na nacionalnoj frekvenciji, pa čak i ovakvoj, možemo da govorimo glasno ono što mislimo“, rekao je Kesić.

Navodeći da im se uglavnom niko ne meša u rad, Kesić je rekao da se tokom svih ovih godina povremeno javi neko iz vrha menadžmenta i kaže „možda biste mogli nešto malo da ublažite“, to se dešava možda svakih par meseci, pa mi pitamo „šta da ublažimo“.

„Dođemo do toga da je jedan izraz sporan, da je možda malo vulgaran, preteran i mi se onda ‘bijemo’, ‘peglamo’ oko tog jednog izraza. Nekad pristanemo na intervenciju i primedbu menadžmenta, nekad ne, nema pravila. Ali ne postoji situacija kada nam neko kaže ‘ovo ne sme da ide’ i da mi kažemo ‘okej ne ide'“, kazao je Kesić.

Ko nam stalno iskače iz frižidera? Pa Vučić!

Prema Kesićevim rečima, zadatak satiričara je da ubada najmoćnije i da reaguje na opštu sliku.

„Mi reagujemo na opštu sliku. A ko nam stalno iskače kad otvorimo frižider? Pa predsednik (Aleksandar) Vučić i mi proporcionalno reagujemo na to“, kazao je Kesić.

Navodeći da analitičare odnosno goste emisije bira među ljudima od kojih će dobiti dobru kritičku misao, po mogućstvu ako može duhovitu, ne nužno, Kesić je rekao da želi da čuje na primer šta imaju da kažu legende – Zdravko Šotra i Želimir Žilnik.

„Ali, ne želim da znam šta ima da kaže Krle iz Idola. Ne zanima me šta ima da kaže (Dragan) Vučićević, zašto bi me to zanimalo. U njima vidim one koji će iste takve gadosti pisati i za sledećeg gazdu, meni je to odvratno. Zovem samo ljude od integriteta, a ne one koji će ko god da je na vlasti pljunuti opoziciju, jer im je to posao“, kazao je Kesić.

Ceo tekst pročitajte OVDE.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend