25. jun 2021.

List Danas poklanja 4.000 knjiga bibliotekama u Srbiji

Biblioteci grada Beograda i bibliotekama Filozofskog i Fakulteta političkih nauka u Beogradu uručene su danas prve knjige koje je donirao dnevni list Danas u okviru akcije u kojoj su čitaoci nominovali biblioteke.

Ovim trima bibliotekama po više od 100 knjiga u izdanju Dan Grafa, u okviru kojeg izlazi i Danas, uručili su glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović i direktor i glavni urednik portala Bojan Cvejić.

U svim bibliotekama zaposleni su srdačno dočekali naše poklone i zahvalili se listu Danas i našim čitaocima koji su ih nominovali.

„Uz zahvalnost za dragocenu donaciju, još je važnije što se nastavlja kontinuirana saradnja između našeg fakulteta i vaše medijske kuće u kojoj radi značajan broj naših bivših studenata. Pogotovo zato što se naši aktuelni studenti kroz pisanje Danasa uče kritičkom promišljanju i profesionalnom pristupu novinarstvu. U eri opšte tabloidizacije to je od izuzetne važnosti“, istakao je Veselin Kljajić, profesor novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i prodekan za studije drugog i trećeg stepena.

List Danas će u okviru ove akcije pokloniti oko 4.000 knjiga, 35 različitih naslova, koje će biti dostavljene narednih sedmica za 57 biblioteka u Srbiji. Među naslovima su „Vojvođansko pitanje“, „Uspon i pad Titove Jugoslavije“, „Sindikalno i civilno društvo“, „Svet je ravan“, „Osma sednica“, „Depeša Vašingtonu“, „Danas uprkos njima“, „Pasivni aktivizam novinara“, „Tišina u Aberdarevoj“, „S Titom četvrt veka u kabinetu“, „Mustra za revoluciju“…

Biblioteke su izabrane na predlog čitalaca u okviru predrođendanske akcije našeg lista „Nominujte vašu biblioteku“.

Jutrošnju akciju ispratila je i ekipa televizije N1, u čijem je uživo programu Dragoljub Petrović naveo da je list Danas u poslednjih petnaestak godina u različitim akcijama podelio oko 100.000 knjiga.

„Nemamo doduše knjigu Ace Lukasa, ali kad nabavimo i nju ćemo podeliti“, rekao je u šali Petrović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend