29. dec 2017.

Nagrada Miko Tripalo za televiziju N1

Centar za demokratiju i pravo "Miko Tripalo" dodelio je nagradu za 2017. godinu informativnoj multiplatformi N1.

Kako su saopštili u obrazloženju, gledaocima i čitaocima obraća kritički i odgovorno, zagovara vrednosti demokratskog, humanog i otvorenog društva i prenosi neutralne informacije utemeljene na otvorenom pristupu.

Iz Centra za demokratiju i pravo „Miko Tripalo“ saopštili su da N1 postiže visok nivo principijelnosti, profesionalizma i otvorenosti prema različitim delovima hrvatskog društva.

U saopštenju se navodi da „se N1 gledaocima i čitaocima obraća kritički i odgovorno, sistemski zagovara vrednosti demokratskog, humanog i otvorenog društva te zato doista zaslužuje nagradu koja nosi ime Mike Tripala.

Dodelom ovogodišnje nagrade, Centar ‘Miko Tripalo’ prepoznaje važnost uloge nezavisnih medija u funkcionisanju demokratskog društva“, ističe se u saopštenju.

N1 ima, kaže se u obrrazloženju nagrade, vredan regionalni politički kontekst delovanja, pri čemu se služi svojim produkcijskim centrima u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu u partnerstvu sa uglednom medijskom kućom CNN.

„Izvrsnost N1 izdvaja se iz hrvatskog medijskog prostora koji je pod velikim pritiskom državne vlasti i oglašivača. Donosi neutralnu informaciju koja se temelji na otvorenom pristupu, te je važan izvor informacija i onima koji zbivanja u Hrvatskoj i regionu prate iz udaljenih zemalja“, kaže se u obrazloženju nagrade.

Centar za demokratiju i pravo „Miko Tripalo“ dodeljuje godišnju nagradu za najbolja naučno-publicistička ostvarenja, za objektivno i relevantno izveštavanje javnosti o temama koje promovišu evropske vrednosti i stavove u hrvatskom društvu, kao i za aktivno promovisanje uloge građana u političkom životu i borbu za jačanje vladavine prava, navodi se u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend