02. mar 2017.

Najnovija lista najposećenijih sajtova u Srbiji

Sajtovi u Srbiji su u mesecu januaru bili posećeniji i čitaniji nego ikad, a pao je i jedan veliki rekord - portal Blic.rs je prvi srpski sajt koji je u jednom mesecu posetilo više od 2,5 miliona korisnika iz Srbije, tačnije 2.502.806.

To su zvanični i najnoviji podaci „Gemiusa“, sistema za praćenje posećenosti sajtova. „Gemius“ registruje posetu na desktop računarima i veb čitačima na mobilnim telefonima, ali ne i posetu na mobilnim aplikacijama, a poznato je, na primer, da Blic.rs ima još oko 750.000 korisnika Android i iOS aplikacija svakog meseca.

Na listi najposećenijih sajtova je došlo i do jedne velike smene ispod vrha. Iza „Blica“ – koji je od samog pokretanja „Gemius“ merenja u Srbiji, januara 2012. godine, 61 mesec uzastopno zvanično najposećeniji sajt – sajt Kurir.rs više nije drugi po posećenosti, već je sada to Telegraf.rs.

Kada je reč o konkretnom broju poseta, zvanični i javno dostupni podaci „Gemiusa“ pokazuju da je Blic.rs u januaru zabeležio 50,7 miliona poseta, što je malo više od dva najbliža konkurenta zajedno, „Telegrafa“ i „Kurira“.

Rekordne rezultate su u januaru napravili i drugi portali izdavačke kuće „Ringier Axel Springer“: Portal Alo! „skočio“ je za jednu poziciju na listi sajtova prema broju poseta, sa rekordnih 8,6 miliona poseta. Pored toga, imali su 871.422 jedinstvenih korisnika i čak 26 miliona pregledanih strana. Pulsonline (784.551 jedinstvenih korisnika, 7,8 miliona pregledanih strana, 3,6 miliona poseta), forum Ana (767.552 korisnika, 9,3 miliona strana, 2,3 miliona poseta). Posebno je iskočio najnoviji sajt Noizz, koji je već u januaru imao 803.513 korisnika, 6,7 miliona pregledanih strana i 4,4 miliona poseta.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend