27. mar 2019.

Nakon uspešne intervencije, za lečenje Radmile Čolić potrebno još sredstava

Nakon vrlo uspešne intervencije na klinici za neurohirurgiju u Beogradu i šestomesečnog tratmana u Nemačkoj postupkom genske imunoterapije, koji je krajem prošle godine nagrađen Nobelovom nagradom za medicinu, naša koleginica Radmila Čolić završila je najbitniji period u svom lečenju.

Nedavni rezultati magnetne rezonance urađeni na Onkološkoj klinici u Beogradu pokazuju da nema recidiva što je zbog agresivne prirode tumora vrlo značajno.

Za nastavak lečenja je predložena šestomesečna kontrola i terapija lekom GcMaff koji se nabavlja preko klinike u Nemačkoj i za koji treba prikupiti još malo sredstava.

„Zahvaljujemo se humanim organizacijama i pojedincima na istrajnoj i nesebičnoj pomoći a posebno listu Danas, koji je podneo najveći teret u lečenju svoje donedavne radnice“, poručuje porodica.

Radmili je prošle godine dijagnostikovan tumor mozga Glioblastoma 4. gradusa koji se javio kao recidiv posle uspešno izvedene operacije i zračne terapije 2006. godine. Tokom juna 2018. godine je osetila smetnje u govoru i motoričku slabost, a snimak magnetne rezonance je ukazao na novi tumor.

Ponovna operacija je urađena 20. juna 2018. godine i dijagnoza je Glioblastom 4. gradusa, najagresivnija vrsta malignog tumora. Radmila je tada nastavila sa zračnom terapijom i na preporuku postupajućeg lekara kontaktira doktora Tahiro Moriyamu iz japanske Resurrection Clinic iz Dizeldorfa koji tretira retke bolesti novim lekom Gc Maf u proizvodnji japanske klinike Saisei.

Zbog hitnosti, Radmila je odmah krenula na početne imunoterapije, za šta je bilo potrebno oko 50.000 evra. U nastavku lečenja korišćena je vakcina od uzorka izvađenog tumora koja se izrađuje u Japanu, ali se lekari sada, nakon dobrih rezultata, preporučili nastavak terapije.

Donacije za nastavak lečenja mogu se uplatiti putem Fondacije „Budi Human“ na sajtu http://www.budihuman.rs/sr/korisnik/536/radmila-colic ili slanjem SMS poruke sa tekstom „536“ na broj 3030, po ceni od 200 dinara.

Fondacija BUDI HUMAN prikuplja sredstva za Radmilu Čolić

Radmila boluje od tumora mozga Glioblastoma 4. gradusa koji se javio kao recidiv posle uspešno izvedene operacije i zračne terapije 2006. godine. Tokom juna 2018. godine je osetila smetnje u govoru i motoričku slabost, a snimak magnetne rezonance je ukazao na novi tumor.

Redakcija lista Danas

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend