10. feb 2023.

NUNS raspisao konkurs za nagradu za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević“ 2023.

Rok za podnošenje prijava je 30. mart 2023. godine.

Dejan Anastasijević (foto: N1)

Nezavisno udruženje novinara Srbije uz podršku Ambasade SAD osamnaestu godinu za redom dodeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo. Nagrada za istraživačko novinarstvo zove se po našem kolegi, izvrsnom novinaru Dejanu Anastasijeviću.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije:

  1. Elektronski mediji (radio i televizija)
  2. Štampani mediji
  3. Onlajn mediji

Pored gore navedene tri kategorije od ove godine uvodimo i nagradu publike. Naime, nakon objave nominoivanih radova od strane žirija publika će glasati za jedan od nominovanih radova i rad koji bude skupio najveći broj glasova dobiće nagradu publike.

Za nagradu mogu da konkurišu autori/ke radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 30. marta 2022. do 30. marta 2023. godine. Krajnji rok za prijavu na konkurs je 30. mart 2023. godine. Radove može prijaviti sam autor/ka, njen/njegov urednik/ca ili kolega/nica.

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Informacija o nominovanim radovima u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje dve nedelje pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Sve informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs, putem e-mail adrese program@nuns.rs ili na telefon 066 88 22 001.

Molimo sve kolege i medije da objavljivanjem ovog poziva pomognu da što veći broj novinara sazna za ovu nagradu i eventualno konkuriše.

Upustvo za prijavu, kriterijume, formular, formu za potvrdu medija možete preuzeti ispod teksta. Samu prijavu možete popuniti i onlajn ovde na linku 

Formular za prijavljivanje

POTVRDA medija o objavljivanju teksta ili priloga (IV) (7)

UPUTSTVO za podnošenje prijava (prilog I) (1)

Zajednički kriterijumi za bodovanje predloženih radova (prilog II)

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend