28. maj 2022.

Odsek za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu slavi 18. rođendan

Dvodnevnim naučnim skupom "Mostovi medijskog obrazovanja 2022" započelo je danas obeležavanje punoletstva Odseka za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Mi smo sada koraknuli u doba zrelosti. U međuvremenu, Odsek je pre tri godine dobio i mlađu sestru u vidu smera Komunikologija i odnosi sa javnošću koji je, kao i smer Žurnalistike, lepo dočekan od strane fakulteta„, rekla je šefica tog odseka Smiljana Milinkov

Najavila je regionalni studentski festival „On the record“ koji se održava paralelno sa naučnim panelima.
Nakon dve godine pauze, najmlađi odsek na fakultetu, tokom vikenda, organizuje 12. konferenciju „Mostovi medijskog obrazovanja 2022“. Ovogodišnje izdanje spojiće naučnike i naučnice iz deset zemalja koji će razgovarati o izazovima za medijski pluralizam u digitalnom okruženju.

Dekanica Filozofskog fakulteta Ivana Živančević Sekeruš je izjavila da bi, s obzirom na savremenost i relevantnost teme, mostovi uskoro mogli postati „mreže“ ili „sateliti“. Navela je da je konferencija nastala kao projekat studenata i da se razvijala uporedo sa Odsekom.

Veoma smo ponosni na ono što ste do sada ostvarili i nadamo se da ćete nastaviti da rastete zajedno„, rekla je ona.

Uporedo s akademskim susretom, tokom vikenda će biti održan i sedmi regionalni studentski festival „On the record“. Na skupu učestvuje više od 30 mladih iz Srbije, Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine.

Ceremonija dodele nagrada za najbolje radove u kategorijama za radio, televiziju i tekst zatvoriće dvodnevnu svečanost.

Naučni paneli, na kojim će govoriti više od 20 domaćih i stranih akademika i stručnjaka, održaće se 27. i 28. maja u prostorijama Filozofskog fakultea.

Misija OEBS, ambasada SAD i fondacija Hans Zajdel, podržali su realizaciju festivala studentskih radova i naučnu konferenciju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend