28. dec 2017.

Otvoren digitalni Studio 6 Radio Beograda

Pre tačno 70 godina otvorena je kultna Šestica, muzički studio Radio Beograda. Pre tačno 40 godina taj studio je dobio čuvenu MCI miksetu i prva numera koja je snimljena bila je "Bitanga i princeza" Bijelog dugmeta. Večeras je Studio 6 dobio novo ruho sa novom digitalnom miksetom.

Studio 6 je mesto dobrog, kvalitetnog zvuka, a priliku da prve note odu do slušalaca preko njega imali su Big bend RTS-a i njihova gošća Lena Kovačević.

Nema dobre žurke bez dobrog radija. Pa ako se muzika emituje preko novog digitalnog studija, onda je sve na svom mestu.

„Ukoliko ovo budemo znali da pametno da koristimo, a mislim da ćemo to umeti, to će značiti mnogo i za našu muzičku produkciju i za našu produkciju ploča, a i za sve druge ljude koji se bave muzikom, moći će da koriste ovaj studio. Mislim da ulazimo u neku novu eru i mislim da smo malo zakasnili, to je trebalo da uradimo pre nekoliko godina, ali – kako bi rekli kod nas – nikada nije kasno“, kaže direktor RTS-a Dragan Bujošević.

Sve što je u Šestici nastajalo deo je bogate Arhive Radio Beograda i sve što će ubuduće ovde nastajati obogatiće nas i ostati zauvek kao deo našeg kulturnog blaga. Zato se, kažu, u Šesticu ulazi sa posebnim poštovanjem i uzbuđenjem.

„Nisam ni sumnjala da će biti kako treba, mislim da je sve odlično. Htela bih da najavim da osim Studija 6 mi smo završili i dva nova studija koje će koristiti i Radio Beograd 202 i Informativni program“, navodi Zorana Bojičić, direktor Tehnike Radio Beograda.

Direktor Radio Beograda Milan Nedić podseća da je prethodna tehnologija u Studiju 6 bila stara četiri decenije.

„Menadžment RTS-a je napravio sjajan plan i udahnuo novu dušu, sjaj ovom Studiju, a uz pomoć izvrsnih inženjera koji su omogućili vrhunskim umetnicima da pokažu sve svoje kavlitete“, dodaje Nedić.

Snežana Grujić, glavni i odgovorni urednik Radija 202, ističe da je otvaranje digitalnog Studija 6 inspiracija za bolji, kvalitetniji rad čitavog Radio Beograda.

„Hvala svima što smo ovde da ispišemo novu stranicu istorije Radio Beograda“, napomenula je Grujićeva.

Studio 6 koristiće program Radija 202, koji je realizovao brojne emisije i serijale kao što su Noć muzeja, veče posvećeno Bobu Dilanu – Rok nobel, razne koncerte.

Sa Šesticom neraskidivo je povezan Big bend RTS-a, koji sledeće godine slavi 70. rođendan, kao i ostali ansambli muzičke produkcije RTS-a.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend