19. dec 2022.

Preminula dugogodišnja dopisnica agencije Beta iz Moskve

Dugogodišnja dopisnica agencije Beta iz Moskve Zorana Bojić Sisoeva umrla je noćas, u 60 godini, posle kraće bolesti.

Zorana je bila odličan poznavalac prilika u Rusiji, kao i zemljama bivšeg SSSR-a. Izveštavala je o odnosima Jugoslavije i Srbije sa Rusijom u ključnom periodu nakon raspada i ratova u bivšoj Jugoslaviji, kao i tokom NATO bombarodanja SR Jugoslavije. Svoj posao uvek je radila profesionalno i savestno. Bila je nesebičan i dobar čovek, zaljubljena u život, pažljiva prema ljudima i uvek spremna da pomogne.

Rođena je 1963. godine u Kučevu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a novinarsku karijeru započela je 1992. godine u beogradskoj agenciji Tiker.

U agenciji Beta radila je od 1996. godine, prvo kao reporter u unutrašnjoj redakciji gde je pratila rad savezne vlade. Od 1997. godne Zorana Bojić Sisoeva bila je akreditovana dopisnica agencije Beta iz Moskve.

Autorka je serije analiza i intervjua sa ruskim zvaničnicima, kao i reportaža iz gotovo svih delova Rusije. Njeni izveštaji doprineli su sagledavanju odnosa i uloge Rusije ne samo u Srbiji već i u regionu. Dobitnica je nagrade Saveza novinara Rusije za najbolji esej među stranim dopisnicima.

Zorana Bojić Sisoeva biće sahranjena na Novom groblju u Beogradu, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend