24. feb 2020.

Radojičić: List Borba je oduvek bio simbol istine

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas u Starom dvoru gde je upriličena proslava 98. godišnjice od osnivanja lista Borba, da je ovaj list oduvek bio simbol istine.

Radojičić je naglasio da je za sve koji su odrastali u Jugoslaviji ovaj list simbol borbe za slobodu, ali i simbol tačne, precizne i lepe reči, kao i istinite informacije, prenosi Beoinfo.

„Za Borbu su pisali Andrić, Crnjanski, Selenić, Ćosić i mnogi drugi, što je samo po sebi dovoljno i teško je nešto dodati. Ne bi trebalo zaboraviti da iz Borbe na neki način potiču Atelje 212, Radio Studio B, Večernje novosti, dečiji časopis Kekec, a to sve govori da je Borba bila stub srpske kulture i više od novine“, rekao je Radojičić.

On je naglasio da je zbog toga važno da „Borba“ sa svojom tradicijom dugom 98 godina i „drugačijim sistemom vrednosti i dalje bude čuvar srpske kulture“.

„Srećan sam zato što posle 12 godina pauze Borba ponovo stiže pred čitaoce, doduše kao mesečnik. Ponovo pokrenut list Borba baviće se kulturom, umetnošću, promocijom turizma, što su veoma važne stvari za očuvanje našeg identiteta“, istakao je Radojičić.

On je svim ljudima koji su radili u „Borbi“, kao i svima, kako je odao, koji sada rade na njenom ponovnom pokretanju čestitao jubilej i poželeo uspešan povratak.

Direktor „Borbe“ i predsednik Organizacionog odbora za proslavu 98. godišnjice Andrija Jorgić uručio je Radojičiću zahvalnicu namenjenu Gradu Beogradu na ime uspešne i dugogodišnje saradnje.

„Grad Beograd je veoma bitan za sve što u Borbi radimo. Zahvalni smo i na tome što nam je omogućeno da 98. rođendan obeležimo u Starom dvoru. Časopis kojim smo pokrenuli je najmanje što smo mogli da uradimo za brend Borba. Želja nam je da damo podršku štampanim medijima da istraju u svojim nastojanjima da se održe na tržištu“, rekao je Jorgić.

Po njegovim rečima časopis koji je pokrenut biće fokusiran na kulturu, turizam, modu, kao i na mnoge druge stvari kojih, prema Jorgućevom utisku, nema dovoljno u domaćim medijima.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend