17. dec 2021.

Redakciji portala 021.rs nagrada „Dimitrije Davidović“ za najbolji uređivački koncept

Redakcija portala 021.rs i odgovorni urednik Zoran Strika dobitnici su nagrade "Dimitrije Davidović" koju Udruženje novinara Srbije dodeljuje za najbolji godišnji uređivački koncept.

Udruženje novinara Srbije dodeljuje godišnje nagrade u nekoliko kategorija, a ove godine nagrada za najbolji uređivački koncept ide u Novi Sad – u redakciju portala 021.rs.
Prilikom objave dobitnika, UNS je ukazao na analizu o izveštavanju medija u Vojvodini tokom pandemije, koju je radilo Nezavisno društvo novinara Vojvodine, a kroz koje je rad redakcije 021.rs sumiran u nekoliko reči – „izuzetno odgovorno, profesionalno i pošteno“.
Za redakcijom portala 021.rs je godina u kojoj se mnogo radilo. Sajt 021.rs je redizajniran i modernizovan, a novinarke i novinari nastavili su da donose važne priče za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju. Redakcija je otkrila da je sanacija bazena na Spensu loše urađena, otkriveno je kako preduzeće povezano sa Dušanom Borovicom veoma uspešno posluje, detalji publikacije „Zaboravljena deca Srbije„, koje je 021.rs prvi preneo, izazvali su pravu buru, mnogo je pisano o uništavanju Fruške gore, Dunava, o investicijama, a objavljeni su i brojni analitički tekstovi.

Uvodili smo i nove sadržaje, pa je rubrika „Šta vas očekuje“ postala mesto na kojem se informišete a da se ne nervirate. Zabavljali ste se uz novosadske kvizove, kazivali šta mislite kroz brojne ankete. U saradnji sa drugim medijima na 021.rs su čitani tekstovi domaćih i svetskih mislilaca. I to je samo deo onoga što je urađeno u proteklih godinu dana.

Nagrada „Dimitrije Davidović“ dodeljivana je značajnim novinarskim imenima, kao što su Stanislav Staša Marinković, Olja Bećković, Ljubica Gojgić, Filip Švarm, Veljko Lalić, Omer Karabeg, ekipa njuz.neta. Na tu listu se sada dodaje i redakcija 021.rs.

Redakciju portala 021.rs čine direktor Medijske kuće 021 i glavni i odgovorni urednik Slobodan Krajnović, odgovorni urednik portala Zoran Strika, zamenica odg. ur. Jelena Georgiev, novinarke i novinari Gorica Nikolin, Dragana Prica Kovačević, Gordana Mihailović, Suzana Stojićević, Žarko Bogosavljević, Ivan Kuzmanović i Živan Lazić.

Ko su još dobitnici?

Nagrada za životno dodeljena je urednici emisije „Kulturna dimenzija“ Anđelki Milić i dugogodišnjem novinaru i uredniku Tanjuga za Kosovo i Metohiju Đorđu Jevtiću.

Zlatna povelja UNS-a pripala je glavnom i odgovornom uredniku Radio Aleksinca i mesečnika Novosti juga Ninoslavu Miljkoviću. Specijalna nagrada „Žika M. Jovanović“ ide u ruke dr Marka Nedeljkovića.

Nagrada „Laza Kostić“ za vest i izveštaj pripala je novinarki televizije N1 iz Novog Sada Kseniji Pavkov za prilog „Vijetnamski radnici iz Linglonga“. „Laza Kostić“ u kategoriji reportaže ide novinaru portala 24sedam.rs Goranu Sivačkom za tekst „U olupini Bigza“.

Nagrada „Laza Kostić“ u kategoriji karikature i novinske satire dodeljuje se Vladislavu Filipoviću sa portala Kosovo online.

Ove godine nisu pristigli predlozi koji ispunjavaju uslove konkursa za nagradu „Bogdan Tirnanić“.

Žiri nagrade „Laza Kostić“ ukazao je na nedovoljan broj pristiglih predloga i da u dovoljnoj meri ne odslikavaju kvalitet onog što je u prethodnoj godini objavljeno, apelujući na kolege i koleginice da prijavljuju radove u svim kategorijama.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a u utorak, 21. decembra. Tom prilikom biće uručena i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez „Aleksandar Tijanić“ novinarki Sandri Petrušić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend